Μπορεί να ανακοινώθηκε πως το lockdown θα διαρκέσει μέχρι τις 30/11 ωστόσο ο Στέλιος Πέτσας τόνισε πως για να επιστρέψουμε “σε μια νέου τύπου κανονικότητα” θα πρέπει τα κρούσματα να πέσουν στα 300-400 ημερησίως ενώ σήμερα είχαμε σχεδόν 3.000! Δείτε βίντεο με την συνέντευξή του.

Η Ελλάδα μπαίνει σε καθεστώς οριζόντιου lockdown για δεύτερη φορά από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 07/11/2020, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην έκτακτη ενημέρωση με τον Σωτήρη Τσιόδρα καθώς ο κορονοϊός εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Ενδεικτικό είναι ότι μόνο σήμερα, Πέμπτη 05/11/2020, καταγράφηκε το θλιβερό νέο ρεκόρ των 2.917 νέων μολύνσεων σε 24 ώρες, οι οποίες μάλιστα “μοιράζονται” σε όλη την Ελλάδα! Το lockdown ήταν, λοιπόν, αναπόφευκτο και στο ζήτημα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο μέτρο το οποίο έχει ανακοινωθεί πως θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες. Ωστόσο… θα είναι τόσο; Θα μπορέσουμε να πούμε “καλά Χριστούγεννα”… εκτός σπιτιού ή πάμε για στόχο να πούμε “καλό καλοκαίρι” εκτός σπιτιού;

Ο Πέτσας και ο στόχος που προκαλεί… ανησυχία!
Πώς προκύπτει αυτό; Από τον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων που έθεσε ως στόχο ο Στέλιος Πέτσας ώστε να αρθούν τα μέτρα κι αυτός είναι από 300 ως 400 ημερήσια! Δηλαδή αριθμός κρουσμάτων επιπέδου Σεπτεμβρίου.

Δηλαδή από τα σχεδόν 3.000 σημερινά, θα πρέπει να πέσουν πάνω από 2.500 για να αρθούν τα μέτρα! Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση αν απαιτείται χαμηλό τριψήφιο νούμερο, 300-400 κρούσματα ημερησίως, για άρση του lockdown, απάντησε ότι «γι’ αυτό μπήκαμε σε καραντίνα, πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε τέτοια νούμερα».

Η κυβερνητική αισιοδοξία για την απόδοση του δεύτερου lockdown μοιάζει να είναι δεδομένη, ωστόσο δεδομένη είναι και η ανησυχία στην κοινωνία για το κατά πόσο θα καταγράψουν τόσο μεγάλη “βουτιά” τα κρούσματα, τόσο σύντομα, ώστε να μην παραταθεί το lockdown και τον Δεκέμβριο.

Ο ίδιος τόνισε πως η απόφαση πάρθηκε διότι η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα έμοιαζε με “τσουνάμι” που θα ήταν αδύνατο να ελεγχθεί, ενώ σημείωσε ακόμη πως οι κλίνες ΜΕΘ αυξάνονται στην χώρα μας είτε με δημόσιους πόρους είτε με συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα.

Δείτε όσα είπε ο Στέλιος Πέτσας για το lockdown

Πηγή: true.gr