Πορτοσάλτε και Οικονόμου επικαλούνται μια διήγηση του Μίκη όπου ανέφερε ότι είχε γνωρίσει τον Ζακ Υβ Κουστώ, την οποία αμφισβητούν χαμογελώντας και σχολιάζοντας με ειρωνική διάθεση.

Βέβαια η πραγματικότητα μιας παγκοσμίας προσωπικότητας όπως ο Μίκης έρχεται να διαψεύσει για μια ακόμη φορά τους επικριτές του. Με μια απλή αναζήτηση μπορεί κάποιος να δει φωτογραφίες του Μίκη με τον Γάλλο θαλασσοπορο. Mάλιστα τον παγκόσμιο έλληνα, όπως αποδεικνύεται παρακάτω στις εξορμήσεις του Κουστώ στις ελληνικές θάλασσες το 1975-76, συνόδευε και ο γιος του Γιώργος Θεοδωράκης.

Την αρχή έκανε ο Άρης Πορτοσάλτε, επικαλούμενος τον Αλέξη Παπαχελά «που είναι της αμερικανικής σχολής» όπως είπε, «που λέει ότι όταν ακούσεις μια ιστορία από κάποιον θα πας σε άλλους πέντε να δεις αν ισχύει». «Είχε ακούσει κάποιες ιστορίες και μετά παίρνει τον Μπηθικώτση και του λέει: κ. Γρηγόρη, ο Μίκης μου είπε μια ιστορία. Και εκείνος λέει: Ποια απ’ όλες;» ανέφερε για να συμπληρώσει: «Γιατί έχει πει πολλές που τις έφτιαχνε μόνος του».

Να υπερθεματίσει έσπευσε και ο Δημήτρης Οικονόμου, διηγούμενος ένα επεισόδιο με τον Νότη Παπαδόπουλο, ο οποίος είχε κάποτε εκφράσει – σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ – στον Μίκη Θεοδωράκη τον θαυμασμό του για τον Ζακ-Υβ Κουστώ για να πάρει την απάντηση από τον μεγάλο συνθέτη ότι ήταν φίλος του και ότι είχε ταξιδέψει με το σκάφος του «Καλυψώ». «Κατά πάσα πιθανότητα δεν έγινε αυτό, έλεγε ο Νότης Παπαδόπουλος» συμπλήρωσε ο Δημήτρης Οικονόμου για να καταλήξει: «Για να δείξουμε ότι είχε και αρκετό μύθο σ’ αυτά που έλεγε».

Πηγή : thecaller.gr

Πηγή: true.gr