Συσκέψεις και Στρατηγική Ενδυνάμωσης Σχέσεων στην Νέα Δημοκρατία
Πολιτική

Συσκέψεις και Στρατηγική Ενδυνάμωσης Σχέσεων στην Νέα Δημοκρατία

Υπουργοί και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος συμμετέχουν σε συναντήσεις εντός και εκτός Βουλής, με σκοπό τη βελτίωση των σχέσεων και την ενίσχυση της συνεργασίας. Οι συζητήσεις επικεντρώνονται στις βασικές ρυθμίσεις που πρόκειται να ψηφιστούν, με στόχο να αρθούν οι απορίες και να μειωθούν τυχόν παράπονα. Η διαδικασία αυτή αποσκοπεί στο να ενεργοποιήσει τους βουλευτές και να διασφαλίσει τη σωστή προβολή της κυβερνητικής δράσης.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι στις ευρωεκλογές που διεξήχθηκαν, διατυπώθηκαν κάποιες ανησυχίες από έναν αριθμό βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Οι λεπτομέρειες αυτών των παραπόνων έγιναν φανερές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Ιούνιο, όπου βουλευτές εξέφρασαν την ανάγκη επιστροφής στις παραδοσιακές ρίζες του κόμματος.

Τελευταία παραδείγματα είναι η ερώτηση που υπέβαλαν έντεκα βουλευτές στον υπουργό Οικονομίας σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, και οι φήμες για πιθανές μελλοντικές κινήσεις από βουλευτές. Οι ηγετικές ομάδες στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν πρόσφατα μία επικεντρωμένη σύσκεψη με βουλευτές για εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα, προγραμματίζοντας ανάλογες συναντήσεις με έμφαση στη κοινωνική ατζέντα της κυβέρνησης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι και οι υπουργοί επιδιώκουν συναντήσεις και εκτός του κοινοβουλίου για πιο ανεπίσημες συζητήσεις. Ο Αδ. Γεωργιάδης συναντήθηκε πρόσφατα με βουλευτές της Ν.Δ. σε ένα τραπέζι, ενώ ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, είχε συνάντηση με βουλευτές σε ταβέρνα του Παγκρατίου. Στις συζητήσεις τους, τα πολιτικά ζητήματα είναι κυρίαρχα, ενώ παράλληλα καλύπτονται και θέματα επικαιρότητας.

Στο προσεχές διάστημα, προγραμματίζονται περιοδείες συνδυασμένων κλιμακίων υπουργών και βουλευτών στη Βόρεια Ελλάδα. Από το Μαξίμου δηλώνουν ότι οι προσπάθειες δεν θα υποχωρήσουν, με στόχο την ψήφο καταλόγου δηλαδή νομοσχεδίων μέχρι το τέλος του έτους.

Η ταραχώδης συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το Ιούνιο, που διήρκεσε σχεδόν πέντε ώρες, είναι ενδεικτική της κατάστασης. Εκεί, βουλευτές ζήτησαν στενότερη προσέγγιση με το παραδοσιακό εκλογικό σώμα και υποστήριξαν μια κεντροδεξιά υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ωστόσο, από την κυβέρνηση προτιμούν να καθυστερήσουν αυτές τις συζητήσεις.

Τέλος, είναι αξιοσημείωτη η δυνατότητα που δίνεται σε κόμματα που βρίσκονται πιο δεξιά από τη Νέα Δημοκρατία, καθώς οι δημοσκοπήσεις τους κατατάσσουν μεταξύ 15% και 20%. Επομένως, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να κινητοποιήσει τους βουλευτές ώστε να προσελκύσουν και πάλι παραδοσιακά εκλογικά κοινά που μπορεί να έχουν στραφεί αλλού.

Πηγή: naftemporiki.gr