Κατακόρυφα ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή πριν από λίγη ώρα κατά τη διάρκεια της συζήτησης περί σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής εις βάρος του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, με πρωταγωνιστές της έντασης τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Θάνο Πλεύρη.

Όλα ξεκίνησαν όταν πήρε το λόγο ο κ. Πολάκης, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες για τα δεινά του τόπου τον τελευταίο καιρό και χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία «κόμμα δωσίλογων και μαυραγοριτών». Μάλιστα απείλησε πως «την δεύτερη φορά θα είναι διαφορετικά» εννοώντας όταν πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία την εξουσία.

Είπε επίσης ότι «κάθε μέρα βγάζουμε προς τα έξω το πώς διασπαθίζεται δημόσιο χρήμα και δεν βλέπουμε να συγκινείται κανένας εισαγγελέας. Θα το κάνουμε εμείς, ξεκινώντας από την κ. Νικολάου (σ.σ. τη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής) που δεν έχει και ασυλία. Να ξέρετε ότι τίποτα απ’ όσα κάνετε δεν θα ξεχαστεί. Θα αναζητηθούν ευθύνες όταν έρθει η ώρα. Τολμάτε εσείς η παράταξη δωσιλογισμού και μαυραγοριτισμού να μιλάτε για διαφθορά και διαπλοκή. Να είστε σίγουροι, η δεύτερη φορά θα είναι πολύ αλλιώς από τη πρώτη».

Οι αναφορές Πολάκη προκάλεσαν αντιδράσεις στην πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας με τον προεδρεύοντα Χαράλαμπο Αθανασίου να σου ζητάει να ανακαλέσει, κάτι που δεν έκανε.

Πλεύρης: Δεν ασχολούμαστε με τις ύβρεις Πολάκη

Τον λόγο ακολούθως πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Θάνος Πλεύρης.

«Από τον κ. Πολάκη δεν περιμένω να ανακαλέσει που προσέβαλε την παράταξη και όσους την ψηφίζουν. Τον κ. Πολάκη τον αντιμετωπίζουμε όπως στο παράδειγμα του Αισώπου με τον χοίρο και το λέοντα. Δεν ασχολούμαστε με τις ύβρεις Πολάκη. Πρέπει όμως να τοποθετηθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν η έκφραση του κ. Πολάκη ότι η ΝΔ είναι παράταξη δοσιλογισμού εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Να μάθετε εσείς του 3% που πήρατε μια φορά ποσοστό που παίρνει η ΝΔ στις κακές της στιγμές. Είστε η παράταξη που με την άθλια διακυβέρνησή της, έβλαψε περισσότερο τη δημοκρατία και τον τόπο στα 4 χρόνια».

Ανταπαντώντας ο κ. Πολάκης υπογράμμισε: «Κύριε Πλεύρη, γουρούνια είναι αυτοί που συμμετείχαν σε πορείες της Χρυσής Αυγής, όπως εσείς, και τώρα το παίζετε δημοκράτης. Δεν ανακαλώ απολύτως τίποτα γιατί η ιστορία έχει καταγράψει σε ποια πλευρά του ποταμού στάθηκαν οι παρατάξεις που υπάρχουν στον τόπο. Από τον Κολοκοτρώνη, τον Βελουχιώτη και το Πολυτεχνείο».

Ο προεδρεύων κ. Αθανασίου του είπε πως «η ΝΔ άμβλυνε τις συνέπειες του εμφυλίου, πήρε σωστές αποφάσεις για τη χώρα και την έβαλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα ηγετικά της στελέχη πολέμησαν όσο λίγοι τη δικτατορία και το πρώτο Σύνταγμα είναι αυτό που καθιέρωσε το κράτος δικαίου! Πρέπει λοιπόν ο Πολάκης και όσοι ταυτίζονται να είστε προσεκτικοί όταν μιλάτε για τη μεγάλη αυτή δημοκρατική παράταξη».

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Ο κ. Τσίπρας επέλεξε σήμερα να στείλει στη Βουλή το “δεύτερο εγώ του” για να συκοφαντήσει και να δυναμιτίσει τη συζήτηση, ώστε να μην ακούσει κανείς την αλήθεια για το ρόλο του κ. Παππά σε αυτή τη τόσο σημαντική υπόθεση που μέσω της Δικαιοσύνης ήρθε στη Βουλή.

Ο κ. Πολάκης ξεπέρασε σε χυδαιότητα ακόμη και τον γνωστό εαυτό του. Σε ένα εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα μίσους παρουσίασε την ιστορική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ως το κόμμα των μαυραγοριτών και των δωσίλογων. Οι χυδαιότητες Πολάκη μόνο ντροπή αποτελούν για το Κοινοβούλιο.

Αν ο κ. Τσίπρας δεν αποκηρύξει δημόσια τα όσα εκστόμισε σήμερα ο συνεργάτης του, θα επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά ότι ο κ. Πολάκης είναι το πραγματικό πρόσωπό του. Ότι λέει όσα δεν θέλει να εκστομίσει ο ίδιος κι ότι είναι ένας Πολάκης χωρίς μουστάκι.

Ό,τι και να κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, για ένα πράγμα να είναι βέβαιοι. Η δυσώδης αυτή υπόθεση θα ερευνηθεί μέχρι το τέλος».

Πηγή: true.gr