Την Πηνελόπη Τσιλίκα τη γνωρίσαμε στην “Μικρά Αγγλία” του Παντελή Βούλγαρη και την ερωτευθήκαμε κεραυνοβόλα. Επίσης, την απολαύσαμε και στην ταινία “Ευτυχία” με συμπρωταγωνιστές την Καριοφυλλιά Καραμπέτη, την Αγγελική Παπούλια και μια πλειάδα άλλων ταλαντούχων ηθοποιών.

Της: Έπη Τρίμη

Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και της Νομικής Σχολής Αθηνών. Αγαπά το τραγούδι ενώ η κρυφή της επιθυμία είναι να ζήσει σε πολλές παλιές εποχές, αλλά μόνο σαν επισκέπτης.


Όταν ξεκίνησαν τα μαθήματα της Νομικής κατάλαβα ότι εκεί τα ψωμιά μου ήταν μετρημένα
“Έδωσα Πανελλήνιες και πέρασα Νομική στην Αθήνα. Η χαρά ήταν μεγάλη κι έκλεισε ο κύκλος του «σχολείου». Το βράδυ πριν πάω πρώτη μέρα στη Σχολή για μάθημα έκατσα σπίτι κι έφτιαξα ένα μεγάλο κολλάζ για το εξώφυλλο του τετραδίου της σχολής – αυτό νομίζω λέει από μόνο του κάτι. Όταν ξεκίνησαν τα μαθήματα της Νομικής κατάλαβα ότι εκεί τα ψωμιά μου ήταν μετρημένα κι άρχισα να ψάχνω άλλα πράγματα. Μπήκα σε ένα φοιτητικό περιοδικό κι έγραφα εκεί για κανένα χρόνο και μια μέρα ένα παιδί από το περιοδικό μας είπε για ένα γύρισμα μιας μεγάλου μήκους που χρειάζονται κόσμο για έξτρας. Όταν είδα τι είναι αυτό, σκέφτηκα πως αυτό μπορώ να το κάνω κι εγώ. Ήταν ένα γύρισμα για τη «Χώρα Προέλευσης» του Σύλλα Τζουμέρκα”, είπε στο site monopoli η Πηνελόπη Τσιλίκα.

Ξεκίνησα χορό από τεσσάρων χρονών
Όποτε κάναμε παρουσιάσεις να δείξουμε στους γονείς τί μπορούμε να κάνουμε με έπιανε χαρά και αγωνία, όσο περνούσαν τα χρόνια οι παρουσιάσεις έγιναν παραστάσεις, με φώτα και κοστούμια, κι εμένα αυτά τα λεπτά πάνω στη σκηνή μου άρεσαν πολύ. Και οι δασκάλες έλεγαν στους γονείς «το παιδί σας έχει ταλέντο» και οι γονείς από τη μια χαιρόντουσαν κι από την άλλη δεν ήξεραν τι να το κάνουν – όπως κι εγώ για να λέμε την αλήθεια.

Την περίοδο που έψαχνα τι θα κάνω αφού δε θα γίνω δικηγόρος, έκανα την τραγουδίστρια σε μια μπάντα που είχανε κάποιοι φίλοι. Η μουσική μου αρέσει πολύ, έχει δύναμη πολύ μεγάλη, θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε θέατρο και σινεμά σαν μουσική. Τα live είναι παραστάσεις· όποτε με καλούν να κάνω κάποιο γκεστ χαίρομαι πολύ.

Το γερό στομάχι της βίας
Δεν υπάρχει ηθοποιός που να μην έχει ακούσει τη φράση «χρειάζεται γερό στομάχι για να κάνεις αυτήν τη δουλειά». Και είναι μια φράση που ευσταθεί στην ολότητά της, ωστόσο πρέπει να αναρωτηθούμε τι σημαίνει στην πράξη, έγραψε η ίδια στη lifo.

Πηγή: true.gr