Ο Πέτρος Φιλιππίδης έκανε ποδαρικό στην πρώτη εκπομπή της χρονιάς, του Νίκου Χατζηνικολάου, Ενώπιος Ενωπίω.

Ο σπουδαίος ηθοποιός μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου για τα πρώτα του βήματα στο θεατρικό σανίδι. Ποιο πρόσωπο του έβαλε το μικρόβιο της τέχνης και πώς βρέθηκε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν;
Οι μεγάλες επιτυχίες στην τηλεόραση και πώς πήρε, από σπόντα, τον ρόλο στην επιτυχημένη σειρά «50-50».
Τι απαντά σε όλους όσοι τον χαρακτηρίζουν δύσκολο άνθρωπο και ποια είναι η παιδική του φιλία που παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο; Όσα είπε για τον γιό του Δημήτρη που ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του στην υποκριτική

Πώς αποφάσισε να γίνει ηθοποιός: Είχα μια θεατρόφιλη μάνα, και επειδή δεν είχε παρέα να πάει στο θέατρο έπαιρνε εμένα. Πηγαίναμε και στο θέατρο και στο σινεμά, συχνά. Με πήγε στο καμαρίνι μια μέρα και γνώρισα τον μεγάλο ηθοποιό το Διαμαντόπουλο. Στο σχολείο είχα μια καθηγήτρια που είχε φαγωθεί και μου έλεγε ότι πρέπει να γίνω ηθοποιός. Δεν ήμουν καλός στα μαθήματα αλλά επειδή μου είπε αυτή τη φράση η καθηγήτρια ασχολήθηκα και έγινα καλός. Λίγο πριν τελειώσω το σχολείο, αποφάσισα να μη δώσω στο πανεπιστήμιο και να γίνω ηθοποιός. Πήγα το ΄80 στη σχολή του Κουν, απροετοίμαστος δεν πέρασα και πήγα στη σχολή Σταυράκου για να μάθω σκηνοθεσία. Μετά από τρία χρόνια, έδωσα εξετάσεις στο Εθνικό και στου Κουν. Πέρασα και στις δυο και επέλεξα τη σχολή του Κουν.

Για την φήμη που τον συνοδεύει ότι είναι ιδιόρρυθμος και δύσκολος συνεργάτης: Η απάντησή του ήταν όχι… “Αυτός που ξέρει καλύτερα τον άνθρωπο είναι ο ίδιος. Είμαι αρκετά πιο ώριμος. Η σκηνοθεσία με έκανε πιο ήρεμο άνθρωπο και με ηρέμησε και ως ηθοποιό. Έτσι καλύφθηκε η ματαιοδοξία μου. Αλλά δεν χαρίζω κάστανα πάνω στη σκηνή”.

Για τον χαμό που ακολούθησε όταν δήλωσε “είμαι καλός ηθοποιός”: Εγώ δεν θεωρώ κακό να λέει κάποιος ότι κάνει καλά τη δουλειά του αρκεί να το αποδεικνύει.

Γιατί έχει να κάνει δέκα χρόνια τηλεόραση: Είχα δέκα χρόνια να κάνω τηλεόραση και έχω χαρά που παίζω στο “Χαιρέτα μου τον Πλάτανο”. Είναι πολύ καλό σήριαλ. Εγώ παίζω λιγότερο από κάθε άλλο σήριαλ. Στην ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου γιατί δεν χτύπησε 10 χρόνια το τηλέφωνο για κάποιο σήριαλ απάντησε: Νομίζω ότι σκέφτηκαν “πως να σε πληρώσουμε εσένα”, “δεν είναι δουλειά για σένα”. Στο 50 -50 δεν ήταν να παίξω εγώ…Άκουσα να μιλάει ο Παύλος Χαϊκάλης με τον Βασίλη το Ρίσβα και τον ρώτησα και μου λέει δεν κάνει για σένα. Και όταν το διάβασα, την ξέρετε τη συνέχεια. Δεν ξυπνάει κανείς και κοιμάται με το τι θα κάνεις εσύ. Δεν κάνω δημόσιες σχέσεις. Αλλά τώρα τελευταία κάνω. Και με το “Χαιρέτα μου τον πλάτανο” έτυχε να πάρω τον Ανδρέα Μορφονιό τηλέφωνο και έτσι έγινε.

Για τον γιο του Δημήτρη: Ο γιος μου ξέρει τι πρέπει να κάνει. Είναι ώριμος. Όταν με ρώτησε τη γνώμη μου για την υποκριτική, του είπα “με κάνεις ευτυχισμένο” και το είπα γιατί ξέρω ότι είναι ταλαντούχος. Τελείωσε τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου και έχω αγωνία να ανοίξουν τα θέατρα για να τον δω να παίζει. Είναι καλλιεργημένο παιδί, αγαπάει τα ζώα και μένει μόνος του από 19 χρονών. Θα ήθελα να τον δω ευτυχισμένο, να τον δω να παίζει αλλά και να παίξουμε μαζί. Μου κάνει κριτική αλλά είναι σωστός και μου λέει και λεπτομέρειες.

Η στιγμή που συγκινήθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης, ήταν όταν άκουσε τα λόγια αγάπης που είπε για εκείνον, ο παιδικός του φίλος, Χρήστος Θηβαίος. Ο Πέτρος με τον γνωστό τραγουδοποιό μεγάλωσαν μαζί, είναι από παιδιά μαζί και μάλιστα ο Χρήστος Θηβαίος για να αγοράσει την πρώτη του κιθάρα δούλεψε στο φούρνο που είχε η μητέρα του Πέτρου Φιλιππίδη.

Τα όσα είπε ο Χρήστος Θηβαίος έφεραν δάκρυα στα μάτια του ηθοποιού. “Για μένα ο Πέτρος είναι παντοτινός και είναι και δάσκαλος” είπε μεταξύ άλλων…

Πηγή: true.gr