Την ώρα που γιατροί προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο με τους θανάτους των τριών αδερφών στην Πάτρα και είναι σε εξέλιξη οι έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, η εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA έφερε στο “φως” αποκλειστικές πληροφορίες για την τελευταία νύχτα της Ίριδας.

Πρόκειται για το μικρότερο από τα τρία κορίτσια της οικογένειας, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 6 μηνών. Όπως μετέδωσε αποκλειστικά το “Live News”, την τελευταία νύχτα της Ίριδας, το μωράκι βρισκόταν στο σπίτι με τη μητέρα του και τη θεία του, ενώ ο πατέρας απουσίαζε. Το απόγευμα, στις 5.30, ξύπνησε και η μητέρα του το τάισε κρέμα. Ήταν ευδιάθετο και κάθισε με τη θεία του. Το βράδυ μητέρα και θεία το έκαναν μαζί μπάνιο, της έδωσαν γάλα και η μητέρα το έβαλε στην κούνια για ύπνο. Στις 2.30 π.μ. το μωρό ξύπνησε, η μητέρα του έβαλε την πιπίλα, το σκέπασε και εκείνο ξανακοιμήθηκε.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας
Την επόμενη ημέρα, στις 11.30, η μητέρα ζήτησε από τη θεία να πάει να ξυπνήσει το μωρό για να το ταΐσουν και να πάνε βόλτα. Η θεία πλησίασε την κούνια και βρήκε το 6 μηνών παιδί ξεσπέπαστο, ταχείλια του ήταν μελανιασμένα και τα μάτια του μισάνοιχτα. Αμέσως, έβαλε τα χέρια της στο στήθος του μωρού και διαπίστωσε ότι δεν ανέπνεε.

Το ασθενοφόρο έφτασε σχεδόν αμέσως, σε περίπου 5 λεπτά. Στο μεταξύ η μητέρα και η θεία συνέχιζαν τις μαλάξεις στο νεογέννητο κοριτσάκι, χωρίς όμως αυτό να επανέρχεται. Στο Καραμανδάνειο που μεταφέρθηκε, οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Για το μεγάλο κακό ενημερώνεται γρήγορα και ο πατέρας. Μόλις ένα χρόνο μετά τον θάνατο του πρώτου του παιδιού, καλείται να διαχειριστεί ένα νέο τραγικό χτύπημα.

Χωρίς και πάλι να γνωρίζει την αιτία θανάτου. Όπως συνέβη και με τη Μαλένα το 2019 όταν σε συνέντευξή του, στο newsit.gr, εμφανιζόταν συντριμμένος.

Στην περίπτωση της Ίριδας όμως ο θάνατος διαπιστώνεται εντελώς αναπάντεχα μέσα στο σπίτι. Το αγγελούδι δεν έχει πεθάνει μέσα σε νοσοκομείο.

Τόσο η μητέρα, όσο και η θεία δεν καταλόγισαν κάπου την ευθύνη και δεν μπορούσαν να φανταστούν το λόγο που πέθανε το μωρό. Και οι δύο απέκλεισαν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Στη χθεσινή κοινή ανακοίνωσή τους, οι γονείς τονίζουν πως η αιτία θανάτου της Ίριδας ήταν η αιφνίδια ανακοπή καρδιάς, χωρίς να προσδιορίζονται τα αίτια…

Το σπάνιο παθολογικό πρόβλημα
Η αιτία θανάτου της μικρής Ίριδας το έτος 2021 σε ηλικία 6 μηνών, σύμφωνα με τις αρχικές ιατρικές πιστοποιήσεις ήταν ομοίως η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ακολούθως όμως και μετά από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις προέκυψε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από εκ γενετής -σπανιότατα- παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβόκομβου). Σύμφωνα, επίσης, με τα όσα τους ανέφεραν οι γιατροί που εξέτασαν το βρέφος, με το σπάνιο αυτό παθολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε δεν θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο από 15 έτη.

Μετά τον θάνατο της μικρής Ίριδας, άτομα από το στενό περιβάλλον της οικογένειας, ανέφεραν πως οι γονείς τη φρόντιζαν και ακολουθούσαν πιστά τις συμβουλές των γιατρών. Κανείς δεν άφησε έστω μια υπόνοια για κακομεταχείριση ή ακόμα και αδιαφορία.

Από την οικογένεια της μικρής ακολουθούνταν πιστά οι οδηγίες της παιδιάτρου. Είχε κάνει όλα τα εμβόλια, όπως επίσης και τις προβλεπόμενες εξετάσεις. Όλες ήταν φυσιολογικές.

Το αναπάντεχο τέλος του παιδιού συγκλονίζει την Πάτρα και ολόκληρη τη χώρα. Ένα χρόνο μετά τον θάνατο της Μαλένας και μόλις δύο πριν ολοκληρωθεί η οικογενειακή τραγωδία με τον θάνατο της Τζωρτζίνας…

Δείτε το ρεπορτάζ του “Live News”

Πηγή : newsit.gr

Πηγή: true.gr