Η υγειονομική κρίση δείχνει ξανά τα δόντια της, με τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού να προκαλεί ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο. Για πολλούς από εμάς, ο Αύγουστος ήταν ο μήνας που περιμέναμε για τις διακοπές μας, με τους περισσότερους να βρισκόμαστε τις μέρες αυτές σε διαδικασία οργάνωσης του ταξιδιού μας.

Τι ζητάμε; Ασφαλείς προορισμούς, στους οποίους δεν έχουν σημειωθεί κρούσματα και όπου μπορούμε να φτάσουμε χωρίς πλοίο.

Και αυτό ακριβώς αναζητήσαμε σήμερα. Την προσοχή μας τράβηξε μια αμμώδης παραλία-όνειρο 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της Καλαμάτας, η οποία είναι μεν οργανωμένη, αλλά και… απόλυτα ασφαλής σύμφωνα με τους ντόπιους.

Ο λόγος για την Σάνταβα -και όχι Σάντοβα όπως επιμένουν λανθασμένα να την αποκαλούν- η οποία παρά τη φήμη της εξακολουθεί να είναι απόλυτα δωρεάν. Και όταν λέμε δωρεάν δεν εννοούμε απλά την είσοδο σε αυτήν, αλλά και τις ξαπλώστρες, τις ομπρέλες, ακόμα και τα πριβέ σαλόνια παραλίας που παρέχει το beach bar.


Σάνταβα / Instagram

Σε αντίθεση με ό,τι έχουμε συνηθίσει, εκεί πληρώνεις μόνο ό,τι παραγγέλνεις, πράγμα -ας είμαστε ειλικρινείς- πολύ σημαντικό ειδικά φέτος που το budget είναι περιορισμένο.


Σάνταβα / Tripadvisor

Η εν λόγω παραλία έχει την εξής ιδιαιτερότητα: Δεν είναι φουλ οργανωμένη, πράγμα που σημαίνει ότι στην περίπτωση που θέλεις μεν την ασφάλεια του να έχεις κάτι κοντά να φας ή να πιείς κατά τη διάρκεια του μπάνιου σου αλλά επιθυμείς να απομονωθείς από τον κόσμο και τη δυνατή μουσική, θα βρεις ακριβώς ότι χρειάζεσαι.

Τα δύο άκρα της ενδείκνυνται για ηλιοθεραπεία απλώνοντας απλά την ψάθα και την ομπρέλα σου στην άμμο, την ώρα μάλιστα που αν και Αύγουστος ο κόσμος που την επισκέπτεται τις καθημερινές είναι ελάχιστος συγκριτικά με άλλα καλοκαίρι που δεν έπεφτε καρφίτσα.


Σάνταβα / Instagram

Στα επίσης θετικά, είναι ότι στην Καλαμάτα οι έλεγχοι για τυχόν παραβάσεις σε ό,τι αφορά στα μέτρα προστασίας είναι καθημερινοί, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να πασχίζουν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια όλων προκειμένου να αποφύγουν τα τσουχτερά πρόστιμα.

Η Σάνταβα αποτελεί εδώ και δεκαετίες καλοκαιρινό hotspot καθώς υπήρξε η πρώτη οργανωμένη παραλία για αποδράσεις εκτός πόλης, την οποία προτιμούν τόσο οι λάτρεις των κοκτέιλς και της δυνατής μουσικής όσο και εκείνοι που αναζητούν μια χρυσή, καθαρή αμμουδιά να απλώσουν την πετσέτα τους και να απολαύσουν ήρεμα τις βουτιές τους.


Σάνταβα – Instagram

Τα νερά βαθαίνουν απότομα, γι’ αυτό και στην περίπτωση των οικογενειών απαιτείται συνεχείς προσοχή στα μικρά παιδιά.


Σάνταβα / Instagram

Στην παραλία φτάνει κανείς μέσα σε 10 – 15 λεπτά από το κέντρο της πόλης με αυτοκίνητο, ωστόσο λόγω της κατάστασης όπως είπαμε καλό θα ήταν να την προτιμήσετε τις καθημερινές, καθώς τα σαββατοκύριακα οι λουόμενοι είναι σαφώς περισσότεροι.

Σε ό,τι αφορά στην Καλαμάτα, πάντως, παραμένει αγαπημένη επιλογή των Αθηναίων λόγω της μικρής της απόστασης από την πρωτεύουσα και του γεγονότος πως φτάνει κανείς οδικώς μέσα σε 2,5 ώρες.


Σάνταβα / Menshouse

Αν σε βγάλει ο δρόμος προς τα εκεί, η Σάνταβα είναι ό,τι πρέπει για όσους θέλουν να συνδυάσουν την άνεση με την ασφάλεια στην covid εποχή. Όσοι πάλι δεν ενδιαφέρονται για οργανωμένες παραλίες, θα βρουν κι άλλα απόμερα «διαμαντάκια» στην περιοχή της Αβίας για τις Αυγουστιάτικες βουτιές τους…

Πηγή: true.gr