Ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης ήρθε στον κόσμο στις 3 Ιανουαρίου 1980 στις Κρηνίδες της Καβάλας . Το 2003 έκανε την πρώτη του σημαντική τηλεοπτική εμφάνιση στη σειρά “Eurostar”.

Της: Έπη Τρίμη

Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο τελικά, όμως, τον κέρδισε η πίστα.

Η ζήλια με έκανε να χάσω τη φωνή μου
Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του σε πολύ μικρή ηλικία έχασε τη φωνή του και χρειάστηκε τη βοήθεια λογοθεραπευτή για να επανέλθει. Ο ίδιος είχε πει σχετικά:«Εγώ είμαι το πρωτότοκο παιδί, ύστερα από εμένα ήρθε ένας αδελφός, που δυστυχώς τον χάσαμε στην πορεία. Εγώ ζήλεψα, γιατί από εκεί που ήμουν μοναχοπαίδι ξαφνικά είχα ανταγωνιστή και εκεί που μιλούσα από πάρα πολύ νωρίς, σταμάτησα να μιλάω για κανέναν χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος εξηγώντας λίγο αργότερα, με ποιον τρόπο επανήλθε η φωνή του:

«Πήγαμε σε έναν λογοθεραπευτή και είπε στη μητέρα μου να μου τα λέει τραγουδιστά και αρχίσαμε το μιούζικαλ μέσα στο σπίτι. Και τραγούδι στο τραγούδι μίλησα»!

Το τραγούδι μπήκε εντελώς τυχαία στη ζωή μου
Μια φίλη του τραγουδίστρια, το 2004, τον έπεισε να λάβει μέρος στο Eurostar, έναν διαγωνισμό που έκανε η ΕΡΤ για να επιλεχθεί αντιπρόσωπός μας στη Eurovision. Ο Παναγιώτης βγήκε 4ος. Αυτό όμως στάθηκε η αφορμή να τον δουν άνθρωποι του χώρου και αμέσως ξεκίνησε να εμφανίζεται στο πλευρό του Γιάννη Πλούταρχου ενώ ταυτόχρονα υπέγραψε το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο με την Minos EMI. Αμέσως μετά, εμφανίστηκε στον “Βοτανικό” στο πλευρό της Χαρούλας Αλεξίου και της Ελευθερίας Αρβανιτάκη.

Η συμπαρουσίαση
Την σεζόν 2015-16 ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης ήταν στην εκπομπή Namaste με παρουσιάστρια την Ναταλία Γερμανού στο κανάλι Epsilon TV . Την σεζόν 2016-2018 ήταν στην εκπομπή Επιτέλους Σαββατοκύριακο με παρουσιάστρια την Ναταλία Γερμανού στο κανάλι Epsilon TV. Ωστόσο το καλοκαίρι του 2018 παρουσίαζε την εκπομπή Splash με την Μαντώ Γαστεράτου στο κανάλι Epsilon TV. Την 31η Νοεμβρίου 2018 ήταν ένας από τους εργαζομένους που απολύθηκαν απότομα και μαζικά από το Open TV που εδώ και λίγους μήνες τελούσε υπό την λειτουργία του Ιβάν Σαββίδη.


Ο ίδιος είχε πει σχετικά: «Τα κανάλια απαρτίζονται από ανθρώπους. Είναι μια ομαδική δουλειά. Το κανάλι σαν κανάλι είναι τελικά είναι ένα άψυχο πράγμα. Δεν στενοχωρήθηκα, δεν πληγώθηκα συναισθηματικά. Αλλά πλήγηκα επαγγελματικά και οικονομικά. Ο καθένας κάνει τον προγραμματισμό του. Δουλεύουμε για να ζούμε.Έγινα παρουσιαστής γιατί είχα ταλέντο αλλά και γιατί τα πράγματα δεν μου πήγαν όπως θα ήθελα στο τραγούδι.Ποιος ξέρει αν θα συνεργαζόμουν ξανά με την Κατερίνα Καινούργιου; Αν άλλαζε πολλά πράγματα γύρω της, ίσως να συνεργαζόμουν ξανά μαζί της».

Το κανάλι στο youtube
“Το YouTube αυτή την περίοδο είναι η απόδραση μου από την πραγματικότητα μέσα από την ίδια την πραγματικότητα. Μοιράζομαι σκέψεις, πάντα μέσα από την αισιοδοξία και τη διάθεση να σκάσει λίγο το χειλάκι μας. Ανεβάζω σχεδόν καθημερινά βιντεάκια με τον γενικό τίτλο quarantine with me, και αυτό κάνω στην ουσία.

Παρέα στους ανθρώπους που μένουν στο σπίτι. Μια κατάσταση απόλυτα αμφίδρομη καθώς χωρίς να το ξέρουν, μου κάνουν κι εμένα την καλύτερη παρέα.Καθημερινά φροντίζω να γυμνάζομαι, να τρώω σωστά, να ενημερώνομαι (με μέτρο αυτό γιατί οδηγεί στον πανικό που δεν τον θέλω) παραδίδω το υλικό μου στους φίλους μου στο YouTube αλλά και στα αλλά κοινωνικά δίκτυα. Αυτή είναι μια «υποχρέωση» που δημιούργησα από το μηδέν γιατί η αδράνεια με βουλιάζει. Επικοινωνώ με οικογένεια και φίλους, και φυσικά ασχολούμαι πιο πολύ από ποτέ και με το σκύλο μου που είναι η καλύτερη παρέα”, είχε πει στο travelgirl.gr.

Πηγή: true.gr