Η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην εκπομπή Σήμερα” στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι το ΕΣΥ βρίσκεται σε «πόλεμο», λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και τα Χριστούγεννα πρόκειται να είναι δύσκολα.

Με την επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών προ των πυλών, η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας – Πειραιά απευθύνθηκε στους ιδιώτες συναδέλφους της και τους κάλεσε να πάρουν κι αυτοί από ένα «όπλο» και να συνδράμουν στο ΕΣΥ.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ακαταδίωκτου για την προστασία των ιδιωτών γιατρών από τις μηνύσεις, η Ματίνα Παγώνη υπογράμμισε ότι “οι γιατροί του ΕΣΥ έχουν μείνει απ’ έξω -ακόμη και όταν σωστά θεσπίστηκε για τις δύο επιτροπές, και έτσι εδώ και δύο χρόνια βρίσκονται σε καθημερινές αντιπαραθέσεις με δικηγόρους έξω από τις μονάδες και τα τμήματα των νοσοκομείων”.

Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είναι προβληματισμένη για τους διψήφιους αριθμούς θανάτων των τελευταίων ημερών, καθώς μόνο χθες, Κυριακή, έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό 80 άνθρωποι.

Σχετικά με τους δείκτες της πανδημίας, η Ματίνα Παγώνη εξήγησε ότι “είναι σα «ντόμινο» που παρασύρει τα πάντα και όταν ξεκινά ο ένας να ανεβαίνει, μετά ανεβαίνει και ο άλλος. Όταν ανεβαίνουν τα κρούσματα, είναι λογικό ένα ποσοστό από αυτούς να διασωληνωθεί και να πεθάνει, τόνισε η κ. Παγώνη.

Όσον αφορά τον Δεκέμβριο, εκτίμησε ότι “η κατάσταση θα παραμείνει δύσκολη έως τα τέλη Δεκεμβρίου και καθώς τα περιστατικά της γρίπης θα αρχίσουν να αυξάνονται χρειάζεται να χτιστεί ένα τείχος ανοσίας για να είμαστε προετοιμασμένοι για τους επόμενους μήνες”.

Η Ματίνα Παγώνη για τα δύσκολα Χριστούγεννα που θα περάσουμε

Ειδικότερα για τα Χριστούγεννα, η Ματίνα Παγώνη έκανε την ρητορική ερώτηση πως μπορεί κάποιος να επιθυμεί ένα μεγάλο ρεβεγιόν με τόσα κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους και συμπλήρωσε ότι “από την εμπειρία των τελευταίων δύο χρόνων, δεν χρειάζονται οι πολίτες κανέναν να τους υποδείξει πως πρέπει να γιορτάσουν, με λίγα άτομα και με μέτρα προστασίας”.

Η συμβουλή της Ματίνας Παγώνη για καθολικό εμβολιασμό, για να πάμε μπροστά

«Δεν μπορούμε. Βαρεθήκαμε. Κουραστήκαμε», επεσήμανε η ίδια και συνέστησε προσοχή σε όλους και κυρίως να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να εμβολιαστούν προκειμένου να γυρίσουμε σελίδα και να πάμε μπροστά.

Τέλος, η Ματίνα Παγώνη σημείωσε τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, με 100% πληρότητα στα περισσότερα νοσοκομεία και τόνισε για το ζήτημα των non covid ασθενών ότι “είναι τελείως άδικο να παίρνουμε συνέχεια χώρο, τους ανήκει γιατί πρέπει να χειρουργηθούν”.

Πηγή: true.gr