8 γυναίκες που πέρασαν το δικό τους μήνυμα ελπίδας για τον καρκίνο του μαστού μέσα από την περιπέτειά τους.

Ο καρκίνος του μαστού δεν γνωρίζει φυλές ή εθνικότητες, δεν γνωρίζει πλούσιες ή φτωχές, δε γνωρίζει ηλικίες και ομορφιά. Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο διαδεδομένος τύπος καρκίνου που διαγιγνώσκεται σε γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο και δεν κάνει διακρίσεις. Ωστόσο, η πρόληψη και η τακτική μαστογραφία μπορεί να αυξήσει σημαντικά την πιθανότητα έγκαιρης εύρεσης πρώιμων καρκινικών όγκων στον μαστό και με την κατάλληλη θεραπεία να αποτελέσουν παρελθόν για κάθε ασθενή.

Και όπως όλες οι γυναίκες έτσι και οι stars του Χόλυγουντ, έχουν βγει -και έχουν παραδεχθεί- δημοσίως τη δική τους περιπέτεια με τον καρκίνο του μαστού. Για κάποιες ο καρκίνος αποτελεί πια παρελθόν ενώ κάποιες άλλες συνεχίζουν να παλεύουν με δύναμη και αξιοπρέπεια. Είναι αυτό που τις ενώνει και αυτό από το οποίο θέλουν να ελευθερωθούν. Τι κι αν είναι stars; Είναι κι αυτές γυναίκες, όπως όλες μας, και ως γνωστόν ο καρκίνος δεν κρατάει λίστες εξαιρέσεων στον κανόνα του.

Παρακάτω έχουμε 8 διάσημες γυναίκες που νόσησαν, τόλμησαν να το παραδεχθούν δημοσίως και αποτέλεσαν παράδειγμα προς μίμηση για την τόλμη και τη δύναμή τους για πολλές γυναίκες survivors στον κόσμο.

1. Christina Applegate
Διαγνώστηκε το 2008 σε ηλικία 36 ετών και υποβλήθηκε σε διμερή μαστεκτομή αφού διαπίστωσε ότι έφερε το γονίδιο BRCA, γνωστό και ως το «γονίδιο καρκίνου του μαστού».

2. Sheryl Crow
Η βραβευμένη με Grammy μουσικός διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2006 όμως πια, το γεγονός αυτό αποτελεί παρελθόν για την ίδια.Από την ανάρρωσή της, έχει στραφεί σε εναλλακτικές θεραπευτικές μεθόδους που γιατρεύουν το σώμα και το μυαλό της.

3. Cynthia Nixon
Διαγνώστηκε το 2002, αντιμετώπισε τον καρκίνο της με ογκεκτομή και ακτινοβολία πριν ανακοινώσει δημόσια τη διάγνωσή της, ενώ έγινε πρέσβυρα του Ιδρύματος Καρκίνου του Μαστού Susan G. Komen το 2008. Η μητέρα της είναι επίσης survivor καρκίνου του μαστού.

4. Kylie Minogue
H Kylie Minogue διαγνώστηκε σε πρώιμο στάδιο καρκίνου του μαστού το 2005 σε ηλικία 39 ετών, λίγους μήνες μετά από μια αρχική εσφαλμένη διάγνωση από μαστογραφία.

5. Olivia Newton-John
Για πρώτη φορά διαγνώστηκε το 1992. Υποβλήθηκε σε μερική μαστεκτομή και χημειοθεραπεία και έχει μείνει μακριά από τον καρκίνο για 25 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έγινε υποστηρίκτρια της ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, με αποκορύφωμα το κτίριο Olivia Newton-John Cancer and Wellness Center στη Μελβούρνη της Αυστραλίας το 2008. Δυστυχώς, τον Μάιο του 2017, ο καρκίνος επέστρεψε.

6. Shannen Doherty
Τον Αύγουστο του 2015, η ηθοποιός επιβεβαίωσε στο περιοδικό People ότι υποβλήθηκε σε θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού. Αν και η Doherty δήλωσε τον Απρίλιο του 2017 ότι ήταν σε ύφεση μετά από χειρουργική επέμβαση, ακτινοβολία και χημειοθεραπεία, τον Φεβρουάριο του 2020 ο καρκίνος είχε υποτροπιάσει και έφτασε στο στάδιο 4.

7. Rita Wilson
Η ηθοποιός αποκάλυψε στο περιοδικό People τον Απρίλιο του 2015 ότι υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή μετά από διάγνωση διεισδυτικού λοβιακού καρκινώματος.

8. Angelina Jolie
H διάσημη ηθοποιός διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2013 και υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή και άμεση αποκατάσταση. Ήταν η πρώτη διάσημη που παραδέχτηκε πως έκανε στην πορεία αφαίρεση ωοθηκών, καθώς ήταν φορέας των γονίδιων BRCA1 και BCRCA2, των γονιδίων δηλαδή που ευθύνονται για τον κληρονομικό καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών.

Πηγή: true.gr