Μεγάλη ανησυχία για την ασφάλεια μετά την τρομακτική επίθεση χάκερς στο Twitter. 19χρονος Βρετανός ανάμεσα σε αυτούς που πήραν στον έλεγχό τους πασίγνωστους λογαριασμούς. Στρατολογήθηκε από κάποιον που του είπε ότι… δουλεύει στο Twitter!

Αναμφίβολα το “χτύπημα” των χάκερς στο Twitter έχει προκαλέσει παγκόσμιο σάλο, αφού κατάφεραν να πάρουν στον έλεγχό τους πάρα πολλούς λογαριασμούς διασήμων και να εξαπατήσουν πολύ κόσμο.

Όπως φαίνεται, ένας από τους χάκερς είναι ένας 19χρονος που μένει στην Βρετανία με την μητέρα, και που μάλλον το δωμάτιό του έχει μετατραπεί σε… κέντρο χάκινγκ υψηλού επιπέδου.

Σύμφωνα με τους New York Times 19χρονος πλησιάστηκε για να “στρατολογηθεί” από τον χάκερ με το ψευδώνυμο “Kirk”.

Ο “Kirk” φέρεται να είπε στον 19χρονο πως δουλεύει στο Twitter και πως θα μπορούσε να πάρει στον έλεγχό του λογαριασμούς διασήμων.

Το προσωνύμιο του 19χρονου ήταν “lol”, και αφού ξεκίνησαν να επιτίθενται αρχικά σε λογαριασμούς μη διάσημων χρηστών, στη συνέχεια “έσπασαν” και αυτούς των γνωστών ονομάτων.

“Χειραγώγησαν εργαζόμενους”
Την ίδια ώρα το Twitter ανακοίνωσε πως οι χάκερς «χειραγώγησαν με επιτυχία μικρό αριθμό εργαζομένων», χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

To Twitter διευκρίνισε ότι συνολικά οι κυβερνοπειρατές στοχοθέτησαν 130 λογαριασμούς και κατάφεραν να «σπάσουν» τους 45 από αυτούς, χρησιμοποιώντας «εργαλεία που είναι διαθέσιμα μόνο στην εσωτερική ομάδα υποστήριξης».

“Κομπίνα” με bitcoins
Μεταξύ άλλων, οι χάκερς μπήκαν στον λογαριασμό του Δημοκρατικού υποψηφίου προέδρου Τζο Μπάιντεν, του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, του ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος, του ιδιοκτήτη της Tesla Έλον Μασκ και του ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.

Μέσω των λογαριασμών αυτών έστειλαν μηνύματα καλώντας τους χρήστες να τους στείλουν bitcoin, υποσχόμενοι ότι θα διπλασιάσουν τα λεφτά τους.

Σύμφωνα με ειδικευμένους ιστότοπους που παρακολουθούν τις συναλλαγές σε bitcoin αλλά δεν καταγράφουν τους αποδέκτες, στάλθηκαν με αυτόν τον τρόπο περίπου 100.000 δολάρια.

Σύμφωνα με το Twitter, σε οκτώ από τους λογαριασμούς αυτούς οι χάκερς κατάφεραν επίσης να κατεβάσουν δεδομένα στα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες έχει πρόσβαση μόνο ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού.

Έντονος προβληματισμός για την ασφάλεια
Αυτή η εντυπωσιακή κυβερνοεπίθεση, για την οποία έχει ξεκινήσει έρευνα το FBI, αναζωπύρωσε τη συζήτηση στις ΗΠΑ για την ασφάλεια των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Πολλοί διερωτούνται επίσης ποιες θα ήταν οι πιθανές συνέπειες αν οι χάκερ κατάφερναν να μπουν στον λογαριασμό του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος συχνά ανακοινώνει την πολιτική του μέσω του Twitter και έχει 83,5 εκατομμύρια ακολούθους.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο λογαριασμός @realdonaltrump δεν ήταν μεταξύ εκείνων που χακαρίστηκαν.

Πηγή: true.gr