Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη στη Σταματίνα Τσιμτσιλή και στο Happy Day.

H βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για τα πρώτα της βήματα στον χώρο της πολιτικής, για τον ρόλο της ως γιαγιά, για την σύζυγο του γιου της, Σία Κοσιώνη ενώ αναφέρθηκε και στο πρόβλημα υγείας της.

«Έπρεπε σε ένα πολύ ανδροκρατούμενο περιβάλλον κάπως να σταθώ. Ήτανε μόνο άντρες και μάλιστα άντρες πολύ μεγαλύτεροι από μένα που με κοιτούσαν φτυστικά. Και ιδιαίτερα, όταν είσαι κόρη του Μητσοτάκη, γυναίκα του Μπακογιάννη, λέγανε όλοι “σιγά τώρα τι είναι, ένα κοριτσάκι που είναι κόρη του μπαμπά της, την έφτιαξε ο Μπακογιάννης”. Μέχρι να γίνω η Ντόρα, μου πήρε χρόνο» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Όσο για το πως είναι ως γιαγιά, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε: «Είμαι η κλασική γιαγιά και δεν το κρύβω. Είμαι μια τραγική χαζογιαγιά. Επειδή έκανα τα παιδιά μου πολύ νωρίς, ήμουν 21 και 22, είχα την αίσθηση πάντα ότι έχασα σημαντικό διάστημα της ζωής μου… Βλέπω φάσεις στη ζωή των εγγονιών μου που απολαμβάνω… Με τρολάρουν τα εγγόνια μου, ακόμα και το μικρό που είναι 4,5 για την προφορά μου. Είμαι πιο λάσκα. Κάνω περισσότερο αυτά που τους αρέσουν, δε θα πεθάνω αν δε φάνε φακές, δε με νοιάζει αν ανέβουν όλα μαζί στους καναπέδες… Αυτό όταν ήμουν 30 ήταν η απόλυτη καταστροφή. Τώρα δε με νοιάζει. Μια φορά, είχε μπει η Αλεξία στο σπίτι και με είδε να παίζω στους καναπέδες μαξιλαροπόλεμο με τα παιδιά και παθαίνει υστερία, “αν εγώ το έκανα αυτό, δε θα είχε μείνει κεραμίδι” μου είπε».

«Παντρεύτηκα πάρα πολύ νωρίς. Ήμουν 20 ετών, από εκεί και πέρα τελείωσε η υπόθεση. Όταν έχασα τον Παύλο και μετά, ο κόσμος νομίζω ότι με φοβόταν πάρα πολύ. Με έβλεπαν ίσως ως Κρουέλα. Ο Ισίδωρος ήταν ο άνθρωπος που δε μάσησε. Είσαι τυχερός όταν σου δίνεται η δυνατότητα να ερωτευτείς δυο φορές στη ζωή» είπε σε άλλο σημείο η Ντόρα Μπακογιάννη.

Για τις αισθητικές επεμβάσεις η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε: «Δε θέλω να βγω απεριποίητη για λόγους αυτοσεβασμού αλλά και γιατί αν εγώ βγω απεριποίητη πέφτει η κυβέρνηση, αρχίζουν τα σχόλια όπως “Η Ντόρα σκοτώθηκε με τον Κυριάκο” κτλ. Βέβαια, στην ηλικία μου το να κάνεις γυμναστική δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής αλλά κυρίως υγείας. Μπότοξ έχω κάνει. Κάνεις αυτά που μπορείς να κάνεις, όχι για να αλλάξεις την ηλικία σου, αυτό είναι γελοίο».

Σε άλλο σημείο η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στο πρόβλημα υγείας της για το οποίο έχει μιλήσει ανοιχτά.

«Δέχτηκα ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης από τον κόσμο και αυτό μου έκανε πάρα πολύ καλό γιατί αυτή η αρρώστια έχει να κάνει και με την ψυχολογία. Πάρα πολλοί άνθρωποι σαν εμένα βρήκαν το θάρρος να βγουν να το πουν γιατί στην Ελλάδα ο καρκίνος είναι μια λέξη που πολύ μεγάλο ποσοστό δεν τη λέει. Το ανακάλυψα τελείως τυχαία. Πήγα σε μια πολύ νέα κοπέλα, διαβητολόγο που μου ζήτησε κάποιες εξετάσεις και της φάνηκε κάτι περίεργο στα αποτελέσματα. Σίγουρα φοβάσαι. Δε σου αρέσει η ιδέα ότι αύριο η ζωή σου μπορεί να τελειώσει» είπε.

Κλείνοντας, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε για τη Σία Κοσιώνη:

«Με την Σία Κοσιώνη έχω πάρα πολύ καλές σχέσεις, την λατρεύω. Μου αρέσουν τα πάντα. Πρώτον μου αρέσει ο χαρακτήρας της, έχει έναν χαρακτήρα χαρά θεού. Είναι ένα κορίτσι το οποίο σου λέει “αγάπα με” με το καλημέρα. Είναι μια τρομερή μάνα, δεν υπάρχει.

Για να λέμε τώρα του σταυρού τον μύθο εγώ νομίζω ότι είναι ένας μύθος αυτό που ονομάζεται “οι κακές πεθερές”. Οι πεθερές οι οποίες πραγματικά βλέπουν, αν δουν ένα τσόκαρο θα αντιδράσουν, αλλά αν δουν μια κοπέλα σαν την Σία Κοσιώνη πρέπει να είσαι μια ηλίθια πεθερά για να την σαμποτάρεις».

Πηγή: true.gr