Ντόναλντ Τραμπ: Η προεδρική σουίτα στο νοσοκομείο «Walter Reed» όπου νοσηλεύεται ο Αμερικανός πρόεδρος είναι πλήρως εξοπλισμένη για να ασκεί τα καθήκοντά του ενώ αποτελεί… μνημείο πολυτέλειας.

Στις ΗΠΑ είναι στραμμένα τα βλέμματα όλου του πλανήτη, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε πως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι θετικός στον κορονοϊό. Ο Ντόναλτ Τραμπ διακομίστηκε με το «Marine One» στο «Walter Reed», το νοσοκομείο που βρίσκεται αρκετά κοντά στον Λευκό Οίκο και παραδοσιακά περιθάλπονται σε αυτό οι πρόεδροι των ΗΠΑ αλλά και ανώτατη αξιωματούχοι της χώρας.

Το εν λόγω νοσοκομείο πήρε το όνομά του από τον ταγματάρχη Ουόλτερ Ριντ (1851-1902), ο οποίος ήταν στρατιωτικός γιατρός και ήταν επικεφαλής της ομάδας που ανακάλυψε πως ο κίτρινος πυρετός μεταδίδεται από τα κουνούπια κι όχι από την ανθρώπινη επαφή. Από το 1909 ως το 2011 το συγκεκριμένο νοσοκομείο λειτούργησε κάτω από τη σημαία του αμερικανικού στρατού ενώ παρέμεινε υπό την επιρροή του και στη συνέχεια εξακολουθώντας να εξυπηρετεί τις ιατρικές ανάγκες των προέδρων και των αξιωματούχων των ΗΠΑ.

Σε αυτό το υπερπολυτελές νοσοκομείο, λοιπόν, διακομίστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να καταπολεμήσει τον κορονοϊό. Εντύπωση προκαλούν, βέβαια, οι φωτογραφίες από το εσωτερικό τους προεδρικής σουίτας του «Walter Reed», η οποία αποτελείται από έξι διαφορετικά δωμάτια. Μια ακόμα, εξίσου ευρύχωρη και πολυτελής, σουίτα ανήκει και στην Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Ντόναλτ Τραμπ.

Η είσοδος της προεδρικής σουίτας

Η σουίτα της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ

Το δωμάτιο όπου διαμένει στο νοσοκομείο ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Πλήρως εξοπλισμένο το προεδρικό γραφείο

Όλα όσα χρειάζεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ στη διάθεσή του.


Το σαλόνι για τις συναντήσεις με ανώτατους αξιωματούχους των ΗΠΑ

Η εκθαμβωτική τραπεζαρία…

Το προσωπικό εξεταστικό κέντρο.

Προφανώς και στην προεδρική σουίτα υπάρχει πλήρης εξοπλισμός για να μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να ασκεί τα καθήκοντά του. Στη διάθεση του Αμερικανού προέδρου υπάρχει ένα υπερσύγχρονο σύστημα τηλεπικοινωνιών κάθε είδους, πλήρες γραφείο με όλα τα απαραίτητα για να μπορεί να εργαστεί, σαλόνι για συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη και – προφανώς – ασφάλεια υψηλότατου επιπέδου. Ήδη το «Walter Reed» είναι «κυκλωμένο» από την προσωπική ασφάλεια του προέδρου ενώ ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες έχουν διασφαλίσει όλη την περίμετρο σε αρκετά μεγάλη ακτίνα, προκειμένου να είναι βέβαιοι πως δεν θα συμβεί το παραμικρό.

Όσο για την πολυτέλεια που απολαμβάνει ο Αμερικανός πρόεδρος, η λέξη… χλιδή είναι λίγη για να την περιγράψει. Πέρα από το προσωπικό υπνοδωμάτιο που είναι εφάμιλλο με σουίτες των πιο ακριβών ξενοδοχείων του πλανήτη, υπάρχει τραπεζαρία με κρυστάλλινο πολυέλαιο και ανάλογης ποιότητας αντικείμενα σε όλο τον χώρο, προσωπικός σεφ αλλά και προσωπικό εξεταστικό κέντρο…

Πηγή: true.gr