Νίκος Χορταρέας: Η αλλαγή της ζωής του και η στροφή στον Θεό

Ο Νϊκο Χορταρέας είναι ο άνθρωπος, ο οποίος έγινε περισσόετρο γνωστός ως αστρολόγος-μέντιουμ από τη συμμετοχή του σε μεταμεσονύχτιες εκπομπές. Ωστόσο το 2019 εντελώς ξαφνικά να αφιερώσει τη ζωή του στον Θεό και πλέον είναι ο πατήρ Κυπριανός.

Ο μπλεγμένος σε σκάνδαλα πρώην αστρολόγος φαίνεται ότι δεν μπόρεσε να αντέξει τον θάνατο της μητέρας του και χειροτονήθηκε ιερομόναχος.

Το 2014, ο γνωστός αστρολόγος είχε απασχολήσει την επικαιρότητα, καθώς είχε κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή ύψους 710.000 ευρώ, τα οποία είχε παραλείψει να δηλώσει. «Είναι γεγονός. Άνοιξαν τους λογαριασμούς, βρήκαν καταθέσεις από το 2006 μέχρι τώρα, όχι χρήματα. Οι καταθέσεις είναι τιμολογημένες, είναι από το ’90 που δούλευα στα κανάλια και μου ζήτησαν να τους πάω τα παραστατικά» είπε εκείνη την περίοδο το τηλεμέντιουμ.

«Βρήκαν κάποιες καταθέσεις, οι οποίες είναι δικαιολογημένες. Το ποσό δεν είναι 710.000, εκτός κι αν πρόκειται για κάποιον άλλον. Εξάλλου, δεν είπαν όνομα και εγώ δεν έχω ούτε να φοβηθώ τίποτα, ούτε να αποδείξω κάτι» συνέχισε ο ίδιος, τονίζοντας ότι οι καταθέσεις του προέρχονται από διάφορες εταιρείες με τις οποίες συνεργάστηκε εδώ και 10 χρόνια, αλλά και τα απαραίτητα παραστατικά έχουν κατατεθεί στην Εφορία.

Νίκος Χορταρέας: Ο αστρολόγος – μέντιουμ με τις μεταμεσονύκτιες επομπές και το «κλικ» που τον έκανε να στραφεί στο Θεό

Νίκος Χορταρέα: Η ενασχόληση με το τραγούδι

Πέρα από την αστρολογία και τη μαντική, ένα άλλος τομέας στον οποίο δραστηριοποιήθηκε ο Νίκος Χορταρέας ήταν το τραγούδι. Μάλιστα, έχει βγάλει και δικό του άλμπουμ. Το 2011 θα πρέπει να ήταν το «σημείο μηδέν» για το γνωστό μέντιουμ, καθώς δεν κατέβαλε τη δόση για την πανάκριβη κόκκινη Ferrari που είχε αγοράσει έναν χρόνο πριν, με αποτέλεσμα η εταιρεία να του την κατασχέσουν. Την ίδια χρονιά, μάλιστα, σταμάτησε και τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις και αποτραβήχτηκε στη Θεσσαλονίκη. Λίγο καιρό αργότερα ο Χορταρέας επανεμφανίστηκε σε καφετέριες της περιφέρειας και της Κυψέλης, όπου, σύμφωνα με τις αφίσες, έλεγε το μέλλον στους θαμώνες χωρίς επιβάρυνση.

Τον Μάιο του 2016, η Κυπριακή Αστυνομία συνέλαβε στη Λεμεσό τον Έλληνα μελλοντολόγο-μέντιουμ για υπόθεση απάτης και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις. Αφού ανακρίθηκε και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, αφέθηκε ελεύθερος, για να κληθεί σε μεταγενέστερο χρόνο στο Δικαστήριο. Ο Νίκος Χορταρέας φέρεται να ψάρευε πελάτες από τηλεοπτικές εκπομπές που έκανε στην Κύπρο, αλλά και σε γνωστή καφετέρια της Λεμεσού. Η πρώτη επίσκεψη είχε κόστος 50 ευρώ και στη συνέχεια ζητούσε μεγάλα ποσά για να αποκαλύψει δήθεν σε γυναίκες τις εξωσυζυγικές σχέσεις των ανδρών τους, αλλά και τα ονόματα γυναικών που δήθεν τους πολιορκούσαν.

Η δράση του Χορταρέα βρισκόταν στο «μικροσκόπιο» της Αστυνομίας, μέχρι που τον επισκέφθηκε μια γυναίκα αστυνομικός που εμφανίστηκε ως πελάτισσα. Της ανέφερε πως ο σύζυγός της έχει εξωσυζυγική σχέση, αλλά για να τη βοηθήσει ζήτησε 2.000 ευρώ, ώστε να ετοιμάσει σχετικά βότανα και να «εκδιώξει» την ερωμένη (η γυναίκα δεν ήταν καν παντρεμένη). Την στιγμή που ο Νίκος Χορταρέας ζητούσε τα χρήματα, εισήλθαν στο δωμάτιο αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.

Νίκος Χορταρέας: Ο αστρολόγος – μέντιουμ με τις μεταμεσονύκτιες επομπές και το «κλικ» που τον έκανε να στραφεί στο Θεό

Νίκος Χορταρέας: Η στροφή στον Θεό

Η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά αγκάλιασε την μεταστροφή του αστρολόγου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θέλει πλέον να ζήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το πρώην μέντιουμ, με το χαρακτηριστικό μούσι των ιερέων, τα ατημέλητα μαλλιά και τα γυαλιά, δεν θυμίζει σε τίποτα τον παλιό εαυτό του, όταν έβγαινε σε τηλεοπτικές εκπομπές με ξανθιά κώμη και ρόμπα με έντονα μοτίβα.

Νίκος Χορταρέας: Ο αστρολόγος – μέντιουμ με τις μεταμεσονύκτιες επομπές και το «κλικ» που τον έκανε να στραφεί στο Θεό

Μάλιστα, ως έμπρακτη απόδειξη της μετάνοιάς του και στη μνήμη της μητέρας του, που πέθανε είχε εκφράσει την επιθυμία να βοηθήσει να δημιουργηθεί στον Λαγκαδά ένα ίδρυμα για ηλικιωμένους. Όμως, μετά το σάλο που ξέσπασε υπαναχώρησε, ενώ «κλονίστηκε η ψυχική του υγεία».

Την επικείμενη χειροτονία του επιβεβαίωσε, εκείνη την περίοδο μιλώντας στο  ekklisiaonline.gr, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης έχοντας πει: «Δεν δικαιολογείται έκπληξις διότι η ίδια η ζωή της Εκκλησίας είναι ένα θαυμαστό φαινόμενο, ένα φαινόμενο μεταποιητιτών δυνάμεων. (…) Ο μάγος, ο Κυπριανός με την πίστη του στον Χριστό μεταστρέφεται και γίνεται προστάτης των πιστών και των κατατρεγμένων και πολέμιος του διαβόλου. Είναι φαινόμενο θαυμαστό οι άνθρωποι που ζούσαν χθες μέσα στην πλάνη και μέσα στην απάτη να έχουν σήμερα μια αλλαγή στη ζωή τους. Μεταστρέφονται, βρίσκουν την Αλήθεια.Δεν περιφρονούν κανέναν, εμείς γιατί να τους περιφρονήσουμε; Που βλάπτει ένας άνθρωπος να επιθυμεί να γίνει Μοναχός;Ο ψαράς γίνεται Απόστολος και ο διώκτης γίνεται Απόστολος, ο ληστής γίνεται ο ληστής του Παραδείσου και ο τελώνης και η πόρνη πάνε πιο μπροστά από αυτούς που είναι θεοσεβούμενοι στην εποχή τους».

Νίκος Χορταρέας: Ο αστρολόγος – μέντιουμ με τις μεταμεσονύκτιες επομπές και το «κλικ» που τον έκανε να στραφεί στο Θεό

Ανακοίνωση σχετικά με τη χειροτονία του αστρολόγου Νίκου Χορταρέα, εξέδωσε το 2019 η Ιερά Μητρόπολη Σύρου. Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση είχαν διαψευσθεί δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο κ.Χορταρέας πρόκειται να χειροτονηθεί ή ότι διακονεί στην Ι.Μ. Σύρου.

Πηγή: true.gr