Υπερβολή ή όχι, πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας θα τις βρεις στα Κουφονήσια. Συγκεκριμένα, στο Άνω Κουφονήσι.

Παραλίες όπως το Γάλα και η Ιταλίδα συζητιούνται παντού κάθε καλοκαίρι, ωστόσο όσοι έχουν εξερευνήσει το Άνω Κουφονήσι γνωρίζουν καλά πως το δυνατό του χαρτί είναι άλλο.

Ο λόγος για τη μεγαλύτερη παραλία του νησιού, με τα (πολύ) παγωμένα τρίχρωμα νερά και τη λευκή, ψιλή άμμο που μοιάζει να χωρίζεται στα δύο καθώς από τη μία πλευρά πρωταγωνιστούν τα βράχια και οι «κρυφές» σπηλιές και από την άλλη μια αμμουδιά-όνειρο.

Βρισκόμαστε -πού αλλού;- στο Πορί!

Είναι ίσως η δημοφιλέστερη παραλία του εν λόγω προορισμού της οποίας το μόνο αρνητικό είναι πως τα Σαββατοκύριακα «βουλιάζει» από κόσμο.

Φέτος, σαφώς, τα πράγματα είναι πολύ πιο χαλαρά από άποψη συνωστισμού, γι’ αυτό και είμαστε βέβαιοι πως αυτό το καλοκαίρι θα την απολαύσουν ακόμα περισσότερο όσοι σπεύσουν να κολυμπήσουν στα τόσο ιδιαίτερα νερά της.

Το μέρος μπορεί να χαρακτηριστεί ως εξωτικό με όλη τη σημασία της λέξης. Το τόσο μοναδικό χρώμα των νερών του Πορί είναι άξιο θαυμασμού, καθώς το έντονο μπλε που «μπλέκεται» με το πράσινο και το χρυσό του ήλιου σε συνδυασμό με τον πανέμορφο βυθό που βλέπεις με γυμvό μάτι όσο βαθιά κι αν πας, συνθέτουν μια εικόνα μοναδική.

Η μάσκα, βέβαια, είναι απαραίτητο αξεσουάρ καθώς μιλάμε για βυθό απίστευτης ομορφιάς. Δεν είναι τυχαίο το ότι τα social media είναι γεμάτα από υποβρύχιες φωτογραφίες του, οι οποίες δύσκολα μπορούν να μεταφέρουν την αίσθηση του να τον εξερευνάς κρατώντας μια κάμερα στο χέρι.

Μαζί με τη μάσκα και την κάμερα, φρόντισε να πάρεις μαζί σου ομπρέλα και αντηλιακό υψηλού δείκτη προστασίας, μιας και ο ήλιος ζεματάει και οργάνωση δεν υπάρχει. Ευτυχώς, ούτε εισιτήριο εισόδου.

Η παραλία έχει στα 50 μέτρα δύο καφέ – ταβερνάκια από τα οποία μπορείς να προμηθευτείς το σνακ ή τον καφέ σου, αν δεν έρθεις εφοδιασμένος με…τα ταπεράκια της μαμάς.

Στον επίγειο αυτόν Παράδεισο, που μοιάζει με φυσική πισίνα, εκτός από αυτοκίνητο φτάνεις και με καραβάκι, το οποίο κατά τη δική μας γνώμη είναι η καλύτερη επιλογή! Για το πήγαινε-έλα θα πληρώσεις μόλις 5,20€.

Πάρε μια γεύση και οργάνωσε τις βουτιές σου στην πιο tropical παραλία της Ελλάδας…

Πηγή: true.gr