Τρομακτική είναι η πρόβλεψη του παιδιάτρου Μάριου Ανδρέου, ο οποίος έκανε λόγο για πολλαπλασιασμό κρουσμάτων και θανάτους παιδιών από κορονοϊό μετά το άνοιγμα των σχολείων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το άνοιγμα των σχολείων «είναι το μεγάλο στοίχημα του τέταρτου κύματος, διότι θα πολλαπλασιαστούν τα κρούσματα».

«Έχοντας γνώση από τη γρίπη, πιστεύω ότι το 30% των μαθητών σε μία τάξη με το πρώτο πέρασμα της μετάλλαξης Delta του ιού θα μολυνθεί» αναφέρει ο κ. Ανδρέου, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, εξηγεί τις τραγικές συνέπειες που θα έχει αυτό. «Έχουμε 600.000 παιδιά που θα πάνε Γυμνάσιο-Λύκειο, εάν το 2% νοσήσει και χρειαστεί νοσηλεία, έχουμε 4.000 παιδιά».

Ο κ. Ανδρέου τονίζει ότι 1 στα 4 κρούσματα κορονοϊού είναι παιδί ενώ με το άνοιγμα των σχολείων μπορεί να έχουμε 3 στα 4. «Στατιστικά θα έχουμε και σοβαρές νοσήσεις και θανάτους παιδιών».

Τέλος, παρότρυνε να παραμένουν ανοιχτά τα παράθυρα στις τάξεις για να μην υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο στην τάξη και σημείωσε πως έχει καθυστερήσει ο εμβολιασμός των παιδιών, αλλά είναι αισιόδοξος ότι θα «είμαστε αποτελεσματικοί».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: dikaiologika.gr

Πηγή: true.gr