Αυστηροί έλεγχοι σε εστίαση και ξενοδοχεία – Στο «μικροσκόπιο» και τα χιονοδρομικά

Πρόστιμα: Βαριές «καμπάνες» προβλέπουν τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται από σήμερα Πέμπτη σε εστίαση και διασκέδαση και έχουν στόχο να περιορίσουν τη διασπορά των κρουσμάτων και την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα.

Μετά τα διαδοχικά ρεκόρ κρουσμάτων, η κυβέρνηση φέρνει πρόωρα τα περιοριστικά μέτρα τα οποία σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ δεν αφορούν μόνο τους περιορισμούς στους χώρους διασκέδασης, αλλά και στα ιδιωτικά πάρτι.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η νέα ΚΥΑ με τα μέτρα μπαίνουν στις ζωές μας μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, προβλέπονται υψηλά πρόστιμα για τη διοργάνωση πάρτι και άλλων εκδηλώσεων σε ιδιωτικούς χώρους. Κάπως έτσι η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τις κορονο-μαζώξεις την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Αναλυτικά στην ΚΥΑ επισημαίνονται τα εξής: “Διενέργεια οποιασδήποτε μορφής ψυχαγωγικών συναθροίσεων και εκδηλώσεων σε ιδιωτικό μη επαγγελματικό χώρο που μισθώνεται ή παραχωρείται προς τον σκοπό αυτό, καθώς και διενέργεια οποιασδήποτε μορφής ψυχαγωγικών συναθροίσεων και εκδηλώσεων σε ιδιωτικό χώρο έναντι ανταλλάγματος ή εφόσον αυτές εμπεριέχουν τη μίσθωση εξοπλισμού ή υπηρεσιών μουσικής διασκέδασης” επιφέρει διοικητικό 50.000 ευρώ στον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εκδήλωση. Για την 2η παράβαση το πρόστιμο αυτό φτάνει στο διαστημικό πόσο των 200.000 ευρώ!

Έρχονται «τσουχτερά» πρόστιμα και αυστηροί έλεγχοι σε εστίαση, ξενοδοχεία – Στο «μικροσκόπιο» ακόμα και χιονοδρομικά

Ο συντονισμός των ελέγχων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων και η εφαρμογή του νέου πλαισίου που ισχύει από σήμερα Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021 για την αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν το αντικείμενο σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε, το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, από σήμερα και τις επόμενες ημέρες των εορτών οι έλεγχοι στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα είναι εντατικοί και εκτεταμένοι για την τήρηση τόσο του ωραρίου όσο και των μέτρων που αφορούν στους καθήμενους, στον αριθμό των ατόμων ανά τραπέζι και στην απαγόρευση της μουσικής.

Όπως αναφέρουν τα ίδια κυβερνητικά στελέχη, εκτός από τα αστικά κέντρα, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και στους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς, όπως και στα χιονιοδρομικά κέντρα.

Επίσης, έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και για τη διενέργεια ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε ιδιωτικούς χώρους έναντι ανταλλάγματος ή εφόσον αυτές εμπεριέχουν τη μίσθωση υπηρεσιών μουσικής διασκέδασης.

Τέλος, στη σύσκεψη δρομολογήθηκε η περαιτέρω αυστηροποίηση του πλαισίου προσωρινής αναστολής της λειτουργίας καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης για την επαναλαμβανόμενη παραβίαση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Πηγή: Athensmagazine.gr

Πηγή: true.gr