Κηδεία Μίκη Θεοδωράκη: Ηχηρή ήταν η απουσία της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, κόρης του κορυφαίου Έλληνα μουσουργού σήμερα το μεσημέρι από την τελετή αποχαιρετισμού στη Μητρόπολη Αθηνών!

Παρ’ όλο που στην πρώτη σειρά των καθισμάτων δίπλα ακριβώς από τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη βρίσκονταν όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα όπως ο γιος του Γιώργος αλλά και τα εγγόνια του, η Μυρτώ, ο Μίκης και ο γιος της Μαργαρίτας, ο Άγγελος, η ίδια δεν ήταν παρούσα, γεγονός που σχολιάστηκε έντονα.

Σύμφωνα με το T-Live η Μαργαρίτα Θεοδωράκη είχε ήδη πάρει τον δρόμο για τα Χανιά της Κρήτης προκειμένου να βρίσκεται εκεί νωρίτερα ώστε να ετοιμάσει τις τελευταίες λεπτομέρειες για την εξόδιο ακολουθία και το ύστατο χαίρε στον παγκόσμιο Μίκη Θεοδωράκη.

Παρ’ όλο που κάποιοι απέδωσαν την απουσία της στην ένταση που επικράτησε μεταξύ μελών της οικογένειας Θεοδωράκη για το πού θα ενταφιαζόταν, οι πληροφορίες τη θέλουν να έφυγε για τον Γαλατά, εκεί που ο Μίκης Θεοδωράκης ήθελε να ταφεί, όπως ήταν και η τελευταία του επιθυμία.

H κόρη του Μίκη ήθελε η κηδεία να γίνει στο Βραχάτι.

Ο Γιώργος Θεοδωράκης ήθελε να γίνει σεβαστή η επιθυμία του πατέρα τους.

Ήταν «ηχηρή» η απουσία της Μαργαρίτας Παπανδρέου από την τελετή αποχαιρετισμού.


Η θέση της ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας κενή.

Λέγεται ότι έφυγε για την Κρήτη ώστε να κάνει τις ετοιμασίες για το τελευταίο αντίο στον πατέρα της.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου είχε εκφράσει την επιθυμία ο πατέρας της να ταφεί στο Βραχάτι Κορινθίας ώστε να βρίσκεται κοντά της μιας και εκεί διαθέτει εξοχική κατοικία η οικογένεια, κάτι που όμως ερχόταν σε αντίθεση με την τελευταία επιθυμία του ίδιου του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη.

Ο αδελφός της Γιώργος, από την πρώτη κιόλας στιγμή εξέφρασε τη θέση του δημόσια να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία του πατέρα του και κάπως έτσι ήρθε η ένταση.

Πηγή: true.gr