Συναγερμός στη Μάνη για μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι. Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που δίνουν μάχη και με τους ισχυρούς ανέμους…

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι στην περιοχή Λαγκαδά του δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία.

Στο σημείο επιχειρούν 53 πυροσβέστες με 17 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Το μέτωπο έχει σπάσει στα δύο. Το ένα κινείται προς το βουνό και δεν ανησυχεί την Πυροσβεστική, αλλά το δεύτερο έχει φορά προς οικισμούς που βρίσκονται κοντά στη Νεάπολη. Για την ώρα δεν υπάρχει κίνδυνος ενώ ο ένα πυκνό σύννεφο καπνού έχει σκεπάσει την περιοχή.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική το μέτωπο βρίσκεται ανάμεσα στο Γύθειο και την Αρεόπολη στην περιοχή Δρακουλιάνικα. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη ώστε η φωτιά να μην απειλήσει κατοικημένες περιοχές. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν δυσκολεύουν το έργο τους.

Στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 1 πεζοπόρο τμήμα ενώ από αέρος επιχειρούν ρίψεις νερού 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Πηγή: true.gr