Με μια μάσκα Gucci στο πρόσωπο επιδεικνύει τη δίψα της για την πολυτέλεια μια έφηβη, που φέρεται να είναι η κρυφή εξώγαμη κόρη του Βλαντίμιρ Πούτιν σ’ ένα λογαριασμό στο Instagram, που «ξέθαψε» ο επικριτής του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι.

Η 17χρονη Ελισαβέτα – γνωστή ως Λουίζα – πιστεύεται ότι είναι ο καρπός της σχέσης του Πούτιν με την Σβετλάνα Κριβονόγκιτς. Όταν ήταν έφηβη η 45χρονη, σήμερα, Κριβονόγκιτς εργαζόταν σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ ως καθαρίστρια σε κατάστημα προτού σπουδάσει οικονομικά σε πανεπιστήμιο. Η Κριβονόγκιτς συνόδευε τον Πούτιν σε ταξίδια του στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και σήμερα λέγεται ότι είναι εκατομμυριούχος μετά την αιφνίδια απόκτηση χρημάτων το 2000 και ότι διαθέτει μετοχές αξίας εννέα εκατ. ευρώ της κρατικής Bank Rossiya.

Η δίψα για πολυτέλεια της «κόρης» του Πούτιν

Το λογαριασμό της κόρης της, Λουίζα, στο Instagram εντόπισε ο σφοδρός πολέμιος του Ρώσου Προέδρου, Ναβάλνι, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Sun.


Στις αναρτήσεις της η έφηβη επιδεικνύει τη δίψα της για πανάκριβα προϊόντα οίκων Μόδας όπως οι YSL, Bottega Veneta, Miu Miu, Tom Ford, Chanel και Dolce & Gabbana, ενώ σε άλλες φωτογραφίες απεικονίζονται ποτήρια με σαμπάνια και κοκτέιλ.

Κι όλα αυτά μετά τους ισχυρισμούς του Ναβάλνι ότι ο Πούτιν χρησιμοποιεί ένα «μαύρο» κρατικό ταμείο για να χρηματοδοτεί τις κρυφές ερωμένες του, την Κριβονόγκιτς και την πρώην γυμνάστρια Αλίνα Καμπάεβα. «Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο» κατά τον Ναβάλνι χρησιμοποιεί το εν λόγω ταμείο για να αποκρύπτει τις δαπάνες του για τα αμόρε του και τα συγγενικά τους πρόσωπα, περιλαμβανομένης της 17χρονης «εξώγαμης» κόρης του. Ο Ναβάλνι υποστήριξε ακόμη ότι ο Πούτιν διαθέτει ένα κρυφό παλάτι αξίας 1,3 δισ. με δικό του λιμάνι, εκκλησία και… μπάρες pole dancing στη Μαύρη Θάλασσα.


«Ο Πούτιν – όπως ταιριάζει σε άτομο που θεωρεί εαυτόν μονάρχη – απολαμβάνει μια πλούσια, έντονη πρσωπική ζωή. Οι ανάγκες του ταπεινού προέδρου μας δεν περιορίζονται στο παλάτι στη Μαύρη Θάλασσα», λέει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στο βίντεο που ετοίμασε πριν την άφιξή του την περασμένη Κυριακή στη Μόσχα, όπου συνελήφθη μόλις πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο. «Τι γίνεται με τα συγγενικά του πρόσωπα. Δεν θα περιμένετε ότι επιβιώνουν μ’ έναν μισθό όπως ο μέσος πολίτης. Όλοι χρειάζονται ένα μέρος για να ζήσουν. Όλοι χρειάζονται ένα αεροπλάνο. Όλοι χρειάζονται ένα γιοτ. Κι όλα αυτά πρέπει κάπως να πληρωθούν. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται ένα οικονομικό σχέδιο και κάποια άτομα να βάλουν τα λεφτά γι’ αυτό. Αυτό το μαύρο ταμείο… χρησιμοποιείται από τον Πούτιν για να καλύπτει τα έξοδα για τα συγγενικά του πρόσωπα», λέει. Η Κριβονόγκιτς, συνεχίζει «ήταν ένα όμορφο νεαρό κορίτσι που τώρα έγινε μια απίστευτα πλούσια γυναίκα, μέτοχος στη Rossiya Bank. Ουδείς μπορεί να εννοήσει πώς χαμογέλασε έτσι η Τύχη στην Κριβονόγκιτς, που κάποτε εργαζόταν ως καθαρίστρια.


H Σβετλάνα Κριβονόγκις, φερόμενη πρώην ερωμένη του Πούτιν, και ο Πρόεδρος της Ρωσίας / Φωτογραφίες: Proekt Media / AP

Ιδού η απάντηση. Η Κριβονόγκιτς γνώρισε τον Πούτιν στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και το 2003, σύμφωνα με τη [ρωσική αντιπολιτευόμενη ιστοσελίδα] Proekt, έφερε στον κόσμο την κόρη του Ελισαβέτα». Και στη συνέχεια απέκτησε έναν αριθμό πολυτελών διαμερισμάτων μέσω ολιγαρχών φίλων του Πούτιν, προσθέτει ο Ναβάλνι. «Αφού γέννησε το παιδί του Πούτιν, πέρασαν στην κατοχή της διάφορα περιουσιακά στοιχεία, ανάμεσά τους κι ένα μερίδιο 3% των μετοχών της Rossiya Bank” καθώς κι ένα γιοτ, το μήκους 36 Μ. Aldoga.

Πηγή: true.gr