Η Τζιράλντο «ευαγγελίζεται» μέσω YouTube, TikTok κ.ο.κ. τη δική της μέθοδο μεταμόρφωσης, η οποία όμως, παρά τα οφθαλμοφανή αποτελέσματα επάνω της, δεν φαίνεται να τυγχάνει της έγκρισης από γυμναστές και φυσιολόγους

Σύγχυση στους ειδικούς επί της φυσικής αγωγής έχει προκαλέσει η Λορίν Τζιράλντο, 22χρονη ηθοποιός και influencer των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η Τζιράλντο ευαγγελίζεται μέσω YouTube, TikTok κ.ο.κ. τη δική της μέθοδο μεταμόρφωσης, η οποία όμως, παρά τα οφθαλμοφανή αποτελέσματα επάνω της, δεν φαίνεται να τυγχάνει της έγκρισης από γυμναστές και φυσιολόγους.

Η Λορίν ισχυρίζεται ότι εάν κάποιος επιλέξει να βαδίζει σε κυλιόμενο διάδρομο, επί 30 λεπτά, σε ταχύτητα μόλις 3 μίλια/ώρα (περίπου 5 χλμ/ώρα) αλλά με κλίση 12%, θα χάσει βάρος, θα πετύχει τέλεια σύσφιξη και, γενικώς, από ασχημόπαπο ή οτιδήποτε παρεμφερές, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα γίνει κούκλα/κούκλος.

Η Τζιράλντο χρησιμοποιεί τον εαυτό της σαν πειστήριο για την αποτελεσματικότητα της μεθόδου της και μέχρι στιγμής έχει προσελκύσει πάνω από 2,5 εκατομμύρια ενδιαφερόμενους, δυνάμει επίδοξους μιμητές της. Αυτή ακριβώς η απήχηση ενός αυτοσχέδιου προγράμματος εκγύμνασης προκάλεσε την αντίδραση διαφόρων επαϊόντων, οι οποίοι επισημαίνουν ότι π.χ. η κλίση του 12% είναι υπερβολικά μεγάλη. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την ημίωρη διάρκεια της άσκησης, ένα σχετικά αγύμναστο άτομο, με παραπανίσια κιλά κ.λπ. μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα, ενίοτε σοβαρά. Όχι μόνο στις αρθρώσεις του, οι οποίες καταπονούνται λόγω της τεχνητής ανηφόρας, αλλά και καρδιο-αναπνευστικά.

Το περίεργο είναι, πάντως, ότι η Λορίν διαφημίζει σχεδόν αποκλειστικά το πρόγραμμά της στο διάδρομο, παρόλον ότι στον λογαριασμό της στο Instagram φαίνεται ότι ασκείται ολοκληρωμένα, εντατικά και -κάτι ακόμη πιο παράδοξο- πολύ σοβαρά. Η ίδια εμφανίζεται να λέει ότι «ποτέ δεν μου άρεσε το γυμναστήριο, πήγαινα με το ζόρι», τα stories όμως λένε κάτι άλλο: Οι ασκήσεις που φαίνεται να εκτελεί και χάρη στις οποίες έχει σχηματίσει μια άκρως ενδιαφέρουσα σιλουέτα, είναι πολλές, ποικίλες και αρκετά δύσκολες.


Με άλλα λόγια, η καλλίγραμμη πλέον Λορίν, κάπως παραπλανά τις ορδές των θαυμαστών της, καθώς ο διάδρομος και η μέθοδος «12-3-30» είναι μόνο ένα κλάσμα του προγράμματος εντατικής εκγύμνασης που εφαρμόζει. Από την άλλη, έχοντας κατακτήσει τη διασημότητα -και αρκετό χρήμα- ως influencer και trendsetter στα social media, η Λορίν μπορεί απλώς να συνεχίσει απτόητη τον ανήφορο προς τη δόξα, με κλίση 12% ή και ακόμη πιο μεγάλη.

Όπως και να ‘χει, ήδη υπάρχουν άτομα που τροφοδοτούν το YouTube με βίντεο-μαρτυρίες, πιστοποιώντας ότι εφάρμοσαν τη μέθοδο της Λορίν, επιτυγχάνοντας θεαματικά αποτελέσματα. Όσο για την ίδια την αυτοδίδακτη προπονήτρια, εμπλουτίζει τη δική της παρακαταθήκη με βιντεοσκοπημένες εμπειρίες. Τη βλέπουμε να ξυπνά, να ψωνίζει, να τρώει, να χαριεντίζεται με τον σύντροφό της, να βάφεται, να ξεβάφεται ή απλώς να προσπαθεί να συμβιβαστεί με την τρέχουσα συνθήκη της ως «Λατίνα σε καραντίνα».

πηγη: protothema.gr

Πηγή: true.gr