Η Λίντα Εβαντζελίστα ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα supermodels των 90s.

Διένυσε χιλιόμετρα στις πασαρέλες, συμμετείχε σε πολλές διαφημιστικές καμπάνιες, έκανε εξώφυλλα για τη Vogue και συμμετείχε στο μουσικό βίντεο του Τζορτζ Μάικλ με τη Ναόμι Κάμπελ, τη Σίντι Κρόφορντ, αλλά και την Κρίστι Τέρλινγκτον. Τα τελευταία χρόνια όμως, έχει μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και έχει αποσυρθεί από κάθε κοσμική εμφάνιση. Και αργά το βράδυ της Τετάρτης αποκάλυψε τον λόγο.

Η συγκινητική ανάρτηση που έκανε μέσα από τα social media, μαρτυρά τις δύσκολες ώρες που πέρασε και τη στεναχώρια της που λόγω αυτής της επιπλοκής, στα 56 της χρόνια νιώθει ότι έχει γίνει πια αγνώριστη. Η διαδικασία μείωσης λίπους που έκανε και ονομάζεται CoolSculpting την έκανε να νιώσει «μόνιμα παραμορφωμένη, συναισθηματικά κατεστραμμένη και τελικά απομονωμένη».

Η ανάρτηση της Λίντα Εβαντζελίστα

«Σήμερα έκανα ένα μεγάλο βήμα για να διορθώσω ένα λάθος που με έκανε να υποφέρω τα τελευταία πέντε χρόνια. Για τους θαυμαστές μου που αναρωτήθηκαν γιατί δεν εργάζομαι ενώ η καριέρα των μοντέλων στην ηλικία μου συνεχίζεται κανονικά, ο λόγος είναι ότι παραμορφώθηκα βάναυσα από τη διαδικασία του Zeltiq CoolSculpting, η οποία έκανε το αντίθετο από ό, τι είχε υποσχεθεί. Αύξησε αντί να μειώσει τα λιποκύτταρά μου και με άφησε παραμορφωμένη, ακόμη και έπειτα από δυο επίπονες, ανεπυτυχίες χειρουργικές επεμβάσεις που έκανα για να διορθώσω την κατάσταση. Έγινα αυτό που τα media περιγράφουν… “αγνώριστη”.

Ανέπτυξα παράδοξη λιπώδης υπερπλασία γνωστή ως PAH, παρενέργεια για την οποία δεν είχα ενημερωθεί πριν από την αισθητική επέμβαση. Αυτή η κατάσταση όχι μόνο κατέστρεψε τον βιοπορισμό μου, αλλά μου προκάλεσε κατάθλιψη, βαθεία στεναχώρια και έλειψη αυτοπεποίθησης. Απομονώθηκα.

Με αυτήν την καταγγελία μου θέλω να διώξω από πάνω μου την ντροπή και να μιλήσω δημόσια για την περιπέτειά μου. Κουράστηκα να ζω με αυτόν τον τρόπο. Θέλω να βγω από το σπίτι μου με το κεφάλι ψηλά, παρόλο που η εικόνα μου δενείναι αυτή που ήταν στο παρελθόν».

Σύμφωνα με τη Healthline, η PAH είναι «μια πολύ σπάνια αλλά σοβαρή παρενέργεια» που εμφανίζεται συχνότερα σε άνδρες ασθενείς. «Αυτό σημαίνει ότι τα λιποκύτταρα στο σημείο θεραπείας αντί να συρρικνωθούν μεγαλώνουν. Δεν είναι πλήρως κατανοητό γιατί συμβαίνει αυτό. Είναι μια αισθητικά παρά σωματικά επικίνδυνη παρενέργεια και δεν εξαφανίζεται με φυσικό τρόπο, αλλά με επεμβατικό».

Πηγή: true.gr