Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Με τρομακτικό ρυθμό χάνονται ζωές από τον φονικό ιό στη χώρα – 39 θάνατοι μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής (13.11)

Μια ημέρα μετά το τριπλό αρνητικό ρεκόρ, σε ό,τι αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορονοϊό με 3.316 νέα κρούσματα, 50 θανάτους και 310 διασωληνωμένους, οι αριθμοί στην Ελλάδα συνεχίζουν να είναι «μαύροι».

Σε λιγότερο από 24 ώρες έχουν φύγει από τη ζωή 39 άνθρωποι εξαιτίας του φονικού ιού, με την πλειοψηφία των νεκρών να προέρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα.

Επιβεβαιώνονται έτσι οι φόβοι για νέα αρνητικά ρεκόρ και για μια ακόμα δύσκολη ημέρα σε ό,τι αφορά τα κρούσματα, τους συνανθρώπους μας που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και τους νεκρούς εξαιτίας του κορονοϊού στη χώρα.

Παράλληλα, επιβεβαιώνεται και η πρόβλεψη των ειδικών πως στο πρώτο διάστημα του lockdown θα υπάρξει συνέχεια στην εκθετική αύξηση των αριθμών και πως θα χρειαστούν τουλάχιστον δυο εβδομάδες για να παρατηρηθεί μια καλύτερη επιδημιολογική εικόνα.

Οι ειδικοί, μάλιστα, ανησυχούν πως τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν ακόμα και τις 4.000 την Παρασκευή, ενώ την ίδια στιγμή έχουν φτάσει στο «κόκκινο» οι αντοχές του συστήματος υγείας, ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι ενδεικτικό πως οι ΜΕΘ-Covid που εξυπηρετούν τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης (μαζί με Χαλκιδική, Κατερίνη και Καβάλα), είναι 161 και από αυτές είναι κατειλημμένες οι 150…

Πηγή: true.gr