Με το… κουμπί στην Κοζάνη να έχει ήδη “πατηθεί” για τοπικό lockdown και το ρεκόρ των νέων κρουσμάτων να “σπάει” ξανά σήμερα, οι αρμόδιες Αρχές ενημερώνουν ζωντανά για την πορεία που καταγράφει ο κορονοϊός στην χώρα μας. Δείτε ζωντανή εικόνα από το υπουργείο Υγείας.

Με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην Κοζάνη, που έγινε και η πρώτη “κόκκινη” περιοχή της χώρας, γίνεται και σήμερα, Παρασκευή 16.10.2020, η ενημέρωση για το πώς “κινείται” ο κορονοϊός στην Ελλάδα.

Γκίκας Μαγιορκίνης, Βασίλης Κοντοζαμάνης και Νίκος Χαρδαλιάς έχουν πάρει τις θέσεις τους στο υπουργείο Υγείας και ενημερώνουν ζωντανά για τα δεδομένα γύρω από τον… εφιάλτη δίχως τέλος, που ακούει στο όνομα κορονοϊός.

Όλα αυτά την ώρα που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα τον εφιαλτικό αριθμό των 508 (!) νέων κρουσμάτων σε 24 ώρες, που αποτελεί και την χειρότερη επίδοση από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα.

Τον λόγο αρχικά πήρε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος ενημέρωσε πως από τα 508 νέα κρούσματα του 24ώρου, τα 227 εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ 63 καταγράφηκαν στην Θεσσαλονίκη.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε επιμέρους στοιχεία της ενημέρωσης του ΕΟΔΥ, τα οποία προκαλούν ανησυχία, όπως για παράδειγμα ο αριθμός των διασωληνωμένων, που παραμένει υψηλός, αλλά και τα στατιστικά στοιχεία της εβδομάδας.

“Κάποια σημάδια σταθεροποίησης” υπάρχουν για την Αττική όπως είπε ο καθηγητής, ωστόσο το… καμπανάκι εξακολουθεί να “ηχεί”, καθώς όπως είπε η επιδημία είναι σε σημείο ανοδικής καμπύλης και με την αύξηση της θερμοκρασίας θα αυξηθεί και η μεταδοτικότητα.

Ακολούθως, ο Νίκος Χαρδαλιάς πήρε τον λόγο αναφέροντας κάποια στοιχεία σχετικά με την έξαρση του κορονοϊού σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Κορονοϊός: Δείτε LIVE την ενημέρωση

Πηγή: true.gr