34.299 έχουν φτάσει πλέον τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα. 603 οι νεκροί από την αρχή της πανδημίας από επιπλοκές που προκαλεί στην υγεία ο κορονοϊός. 108 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Νέο αρνητικό ρεκόρ σημειώνει ο κορονοϊός στην Ελλάδα καθώς σήμερα Τετάρτη 28 Οκτωβρίου καταγράφηκαν 1547 νέα κρούσματα.

Σήμερα ανακοινώνουμε 1547 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 78 συνδέονται με γνωστές συρροές και 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 34299, εκ των οποίων το 55.3% άνδρες.

4003 (11.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12552 (36.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

108 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 34 (31.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 280 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 10 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 603 θανάτους συνολικά στη χώρα. 228 (37.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου επικρατεί παγωμάρα και έντονος προβληματισμός αφού τα μέχρι τώρα μέτρα που έχουν λάβει φαίνεται να μην αποδίδουν. Το ένα αρνητικό ρεκόρ διαδέχεται το άλλο τις τελευταίες ημέρες αφού πέρα από τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων, είχαμε και 112 διασωληνωμένους με αποτέλεσμα το σύστημα Υγείας, όχι μόνο να πιέζεται αλλά να έχει φτάσει ήδη στα όρια του, όπως φωνάζουν καθημερινά γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως το σύστημα αντέχει.

Υψηλός είναι και ο αριθμός των θανάτων αφού το πρωί της Τετάρτης ανακοινώθηκαν πέντε νέοι θάνατοι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 598.

Η κυβέρνηση αναμένει με μεγάλη αγωνία την επίδραση στην επιδημική καμπύλη της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας και της καθολικής χρήσης μάσκας στις 19 περιοχές τις επόμενες δύο περίπου εβδομάδες ενώ εξετάζει και νέα αυστηρότερα μέτρα.

Στο τραπέζι του κυβερνητικού επιτελείου τίθεται η απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός των περιφερειακών ενοτήτων που βρίσκονται σε «πορτοκαλί» συναγερμό αλλά και η χρήση μάσκας παντού από τους πολίτες που βρίσκονται στο «κίτρινο» επίπεδο 2 στον χάρτη υγειονομικής περίθαλψης. Υπενθυμίζεται ότι οι λοιμοξιωλόγοι που αναμένεται να συνεδριάσουν αύριο Πέμπτη, έχουν αναφέρει πως ετοιμάζονται να ζητήσουν τρία νέα μέτρα: να μειωθεί το ωράριο λειτουργίας στην εστίαση και να κλείνουν εστιατόρια και μπαρ πριν από τις 24:00 που ισχύει σήμερα, να ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα και άρα πριν από τις 00:30 που είναι σήμερα και να αυξηθεί το ποσοστό της τηλεργασίας από το 40% που είναι σήμερα για την περιφέρεια της Αττικής.

Πηγή: true.gr