Το lockdown μας… άφησε χρόνους μετά από έξι -βασανιστικούς- μήνες, ωστόσο ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ και ανησυχεί κυβέρνηση και ειδικούς.

Η ανησυχία αυτή εκφράστηκε σήμερα με τον πιο επίσημο τρόπο, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ τον προβληματισμό του δεν έκρυψε και ο Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς από την χαλάρωση των μέτρων κι έπειτα, παρατηρείται… γενικώς μια χαλάρωση.

Με τους εμβολιασμούς να «τρέχουν», η κυβέρνηση γνωρίζει σε πόσο κρίσιμη καμπή βρισκόμαστε, καθώς απέχουμε λίγο ακόμα από το πολυπόθητο τείχος ανοσίας και μέχρι να συμβεί αυτό, δεν επιτρέπονται… παρασπονδίες. Έτσι, τα επόμενα 24ωρα αλλάζουν οι έλεγχοι από τις Αρχές, καθώς σύμφωνα με το Mega, δεν θα περιορίζονται στα καφέ και τα εστιατόρια αλλά θα δούμε να επανέρχονται στον δρόμο οι έλεγχοι για τις μάσκες.

Κορονοϊός: Αυτά τα μέτρα είναι ακόμα σε ισχύ και φέρνουν… πρόστιμο 300 ευρώ αν δεν τηρούνται
Πέρα από τις συστάσεις που θα γίνονται στους πολίτες για σωστή χρήση της μάσκας, θα επιβάλλονται τα πρόστιμα των 300 ευρώ στους απείθαρχους.

Σημειώνεται ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, πλην της εστίασης, αλλά και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αυστηροί έλεγχοι θα γίνονται και σε ΙΧ, με τους αριθμούς των επιβατών να παραμένουν οι ίδιοι: Έως 3 άτομα στα ΙΧ, με υποχρεωτική μάσκα όταν δεν είναι οικογένεια και 2 άτομα στα επαγγελματικής χρήσης (ταξί), δηλαδή δύο επιβάτες και ο οδηγός.

Εντατικοί θα είναι και οι έλεγχοι στην εστίαση, καθώς οι κανόνες με τους οποίους πρέπει να λειτουργεί είναι συγκεκριμένοι. Οι πελάτες γίνονται δεκτοί μόνο σε εξωτερικούς χώρους και πρέπει να είναι καθήμενοι και όχι όρθιοι.

Οι αποστάσεις στα τραπέζια πρέπει να είναι από 0,70 έως 1,70 εκ. / 6 άτομα, ενώ αν κάποιος θέλει να σηκωθεί από το τραπέζι θα πρέπει να φοράει τη μάσκα του.

Η λειτουργία των ημιυπαίθριων χώρων θα γίνεται χωρίς κλιματιστικά.

Πηγή : newsit.gr

Πηγή: true.gr