Αρκετοί είχαν την απορία, «τι πετυχαίνουμε με το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00» και ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος απάντησε σε αυτό.

Απάντηση στο πώς βοηθά η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα, έδωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και μέλος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ανέφερε πως πρόκειται για ένα μέτρο που έχει χρησιμότητα στις μικρές κοινότητες, όπου οι άνθρωποι εργάζονται κατά μόνας σε εξωτερικές εργασίες. «Είναι η ώρα που πηγαίνουν από το ένα σπίτι στο άλλο, ή από τη μια περιοχή στην άλλη, μόλις δηλαδή τελειώνει η εργασία τους και κοινωνικοποιούνται» τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Όπως είπε μάλιστα, για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας δεν υπάρχει μαγική λύση ή κάποιο εγχειρίδιο. Αν και η χώρα μας αντιμετωπίζει καλά την πανδημία, ο κόσμος είναι κουρασμένος.

Γιατί δεν έκλεισαν τα σχολεία
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, από τις 25 Ιανουαρίου έχει ξεκινήσει η αύξηση των κρουσμάτων, η οποία φαίνεται και στις ηλικιακές ομάδες 4 έως 17 και 25 έως 44.

«Δεν κλείσαμε τα σχολεία γιατί επικράτησε η άποψη ότι πρέπει να δούμε περισσότερα δεδομένα πριν πάρουμε την απόφαση του κλεισίματος», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πηγή: true.gr