Μέχρι και τα κατοικίδια σκυλιά της βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του Κάστρου του Γουίνσδορ, εκεί όπου οδηγήθηκε η σορός της το απόγευμα της Δευτέρας (19.9.2022) για να πραγματοποιηθεί η δεύτερη και τελευταία κηδεία της.

Τα σκυλιά, Μουίκ και Σάντι, κρατούν δύο φρουροί του Κάστρου του Γουίνσδορ, την ώρα που περιμένουν να φτάσει η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ και να πραγματοποιηθεί η κηδεία της στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Ο πρίγκιπας Άντριου φαίνεται σε μερικές εικόνες να πηγαίνει και να τα χαϊδεύει ενώ συνομιλεί με τους φρουρούς.

Άλλωστε, τα σκυλιά ήταν μια από τις τρεις μεγάλες αγάπες της βασίλισσας Ελισάβετ και τα κόργκι η αγαπημένη της ράτσα. Μέσα σε 70 χρόνια έχει πάνω από 30 τέτοια σκυλιά στην κατοχή της. Το ακριβές όνομα της ράτσας τους είναι Pelmbroke Welsh Corgi.

Μάλιστα, τα βασιλικά κόργκι έχουν κάνει αρκετές δημόσιες εμφανίσεις και έχουν γίνει αφιερώματα σε αυτά από ΜΜΕ παγκόσμιου βεληνεκούς, όπως το Vanity Fair που τα φιλοξένησε σε εξώφυλλο το 2016.

Έχουν απεικονιστεί και απαθανατιστεί σε διάφορα έργα τέχνης, όπως αγάλματα, επαγγελματικές φωτογραφίες και πίνακες ζωγραφικής. Για παράδειγμα, το νόμισμα κορώνας για το Χρυσό Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ απεικονίζει τη βασίλισσα με ένα κοργκί.

Τα κόργκι είχαν εμφανιστεί και στο περίφημο βίντεο της βασίλισσας Ελισάβετ με τον Τζέιμς Μποντ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012.

Τώρα, ο Μουίκ και η Σάντι θα τεθούν υπό τη φροντίδα του πρίγκιπα Άντριου και της πρώην συζύγου του, Σάρα Φέργκιουσον.

Πηγή: true.gr