Οι πληροφορίες λένε ότι 15 ηλικιωμένοι που μένουν εκεί αλλά και 7 άνθρωποι από το προσωπικό, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τον ιό έβαλε στο γηροκομείο μια γιαγιά που πήγε σε εξωτερικό γιατρό και επέστρεψε…

Σύμφωνα με την ΕΡΤ3 κάποιοι από τους “θετικούς” νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και κάποιοι άλλοι στο Ιπποκράτειο. Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή.

Τα κρούσματα στο γηροκομείο της εκκλησίας (Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως) αποκαλύφθηκαν όταν κάποιοι εμφάνισαν ήπια συμπτώματα και η διεύθυνση ζήτησε να γίνουν τεστ από κλιμάκιο ΕΟΔΥ. Στον οίκο ευγηρίας φιλοξενούνται συνολικά 45 ηλικιωμένοι ενώ εργάζονται σε αυτόν 30 άνθρωποι.

Τα πρώτα αποτελέσματα βγήκαν στις 15 Αυγούστου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η διασπορά του ιού φαίνεται να προήλθε από ηλικιωμένη, την οποία μετέφεραν τα παιδιά της σε εξωτερικό γιατρό και στη συνέχεια η ίδια επέστρεψε στο γηροκομείο.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα, σε άλλον οίκο ευγηρίας, επίσης της Θεσσαλονίκης αποκαλύφθηκαν πάνω από 30 κρούσματα του ιού. Όπως είχε πει ο Σωτήρης Τσιόδρας που πήγε ο ίδιος στο σημείο, οι άτυχοι ηλικιωμένοι σε εκείνη την περίπτωση, είχαν κολλήσει από εργαζόμενο στο γηροκομείο, ο οποίος με τη σειρά του είχε κολλήσει τον φονικό ιό από το παιδί του που είχε πάει σε συναυλία στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανάρτηση στο voria, οι 6 από τους “θετικούς” ηλικιωμένους του πρώτου γηροκομείου, στο Ασβεστοχώρι, έχουν χάσει τη ζωή τους, μέσα σε μία εβδομάδα.

Πηγή: thestival, voria

Πηγή: true.gr