Ισχυρές καταιγίδες σημειώνονται αυτή την ώρα στον Άλιμο, στο Λαύριο και την Ελευσίνα αλλά και στα βόρεια προάστια
«Άνοιξαν οι ουρανοί» πάνω από την Αθήνα, επαληθεύοντας απόλυτα το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού, που είχε εκδώσει την Κυριακή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ισχυρές καταιγίδες σημειώνονται αυτή την ώρα στον Άλιμο, στο Λαύριο και την Ελευσίνα αλλά και στα βόρεια προάστια.

Από τις βροχές και τη χαλαζόπτωση προκλήθηκαν καταστροφές σε καλλιέργειες στην περιοχή των Μεσογείων, στην Ανατολική Αττική, που χτύπησε την περιοχή, ενώ καταιγίδες σημειώθηκαν και στα Βόρεια Προάστια.

Έντονη αστάθεια θα επικρατήσει στη χώρα έως και την Πέμπτη 25/06, με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

«Ποτάμια» οι δρόμοι στην Κόρινθο

Στο μεταξύ, σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στην Κόρινθο από τη νεροποντή που έπληξε την πόλη. Η κακοκαιρία σάρωσε κυριολεκτικά την Κόρινθο, «αδειάζοντας» στην περιοχή μεγάλες ποσότητες νερού, με συνέπεια να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Χαλάζι στην Ξάνθη – Μεγάλες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες

Στην Ξάνθη η ισχυρή χαλαζόπτωση που έπεσε χθες το απόγευμα, προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες. Οπως αναφέρει το xanthinea, το χαλάζι είχε το μέγεθος καρυδιού και κατέστρεψε δέντρα στον κάμπο και καλλιέργειες καλαμποκιού και καπνών.

Πηγή: true.gr