«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων». Αυτό δήλωσε κατηγορηματικά η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ξεκαθαρίζοντας με σαφήνεια πως οι σχολικές αίθουσες θα παραμείνουν ανοιχτές. Παράλληλα πρόσθεσε ότι διττό χρέος της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει τη δημόσια και την ατομική υγεία και αφετέρου να διασφαλίσει τη δια ζώσης λειτουργία του σχολείου.

Σε ερώτηση για τον εμβολιασμό των παιδιών, η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι ειδικοί επιστήμονες θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των γονέων την επόμενη εβδομάδα, lice σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ αμέσως μόλις ξεκινήσει η διαδικασία, θα τρέξει να εμβολιάσει τον γιό της που είναι 5,5 ετών.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με όσα είπε η υπουργός Παιδείας, τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία έχουν μειωθεί κατά περίπου 1.000 και σε σύνολο 85.000 τμημάτων είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού περίπου 15.

Επίσης, χαρακτήρισε παραδειγματική την τήρηση των πρωτοκόλλων στην εκπαιδευτική κοινότητα ενώ γίνονται και πάρα πολλά τεστ. Εκτός από τα δύο self test που κάνουν οι μαθητές, εάν υπάρξει κρούσμα οι στενές επαφές καλούνται να κάνουν δωρεάν επτά τεστ – τα μισά εργαστηριακά και τα άλλα μισά self test.

Θα προστρέξω να εμβολιάσω των 5,5 ετών γιο μου

Η Νίκη Κεραμέως, ενόψει της έναρξης του εμβολιασμού παιδιών 5 – 11 ετών, ανακοίνωσε ότι την επόμενη Τρίτη θα απαντήσουν σε ερωτήματα γονέων live σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Μαρία Θεοδωρίδου Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και Βάνα Παπαευαγγέλου Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών θα ανοίξει την Παρασκευή και οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν την επόμενη Τετάρτη. Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας μετά τον εμβολιασμό τους τα παιδιά δεν θα είναι υποχρεωμένα να υποβάλλονται σε self test.

«Εγώ θα προστρέξω να εμβολιάσω το γιο μου που είναι 5,5 ετών, ευθύς αμέσως, πρώτα – πρώτα για να προστατεύσω τον ίδιο και έχοντας ακούσει τους ειδικούς», είπε η υπουργός.

Σχετικά με τα φαινόμενα αρνητών γονέων που αφήνουν εκτός εκπαίδευσης τα παιδιά τους, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι η διάταξη που σήμερα έρχεται στη Βουλή προβλέπει πλέον ποινικές ευθύνες για αυτούς τους γονείς και κηδεμόνες.

Δεν μπορεί επειδή ένας γονιός δεν θέλει να κάνει τα self test, το παιδί του να χάνει την πρόσβαση στην εκπαίδευση, τόνισε υπουργός Παιδείας και εξήγησε τη διαδικασία που θα ακολουθείτε σε τέτοιες περιπτώσεις.

Εάν ο διευθυντής ενός σχολείου διαπιστώσει ότι κάποιο παιδί απουσιάζει για παρατεταμένη διάρκεια και χωρίς λόγο υγείας, θα καλεί αρχικά τους γονείς του για μία συζήτηση προκειμένου να καταλάβει τι συμβαίνει. Εάν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, τότε αποστέλλεται φάκελος στην εισαγγελία και τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη.

πηγη: thetoc.gr

Πηγή: true.gr