Η Κατερίνα Λέχου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10 Φεβρουαρίου του 1967 και είναι η μεσαία από τις τρεις αδελφές της. Ο πατέρας της Κατερίνας Λέχου ήταν οπτικός και η μητέρα της δεν δούλευε.

Έπη Τρίμη

Μεγάλωσε στου Ζωγράφου, πήγε στη σχολή του Κουν, βγήκε στο θέατρο αλλά άργησε να ξεχωρίσει.

Η ίδια είχε πει γι’ αυτό: “Άργησα πολύ να γίνω γνωστή. Ο κόσμος νομίζει ότι μου χαρίστηκαν τα πράγματα. Τέλειωσα το Τέχνης στα 21 μου και το “Είσαι το ταίρι μου” ήρθε στα 34 μου, το λέω γιατί αυτό με έκανε πιο δημοφιλή. Ενδιαμέσως έκανα το “Παράθυρο στον ήλιο”, την “Χαμένη Άνοιξη”, θέατρο, αλλά ο κόσμος δεν με ήξερε. Βλέπεις, είχαν μεσολαβήσει τα αλλεπάλληλα όχι”.

“Η ομορφιά είναι ένα πολύ ωραίο δώρο…”
Η Κατερίνα Λέχου είχε πει σε συνέντευξή της: “Το ύψος δεν με δυσκόλεψε αν και έχω παίξει με πιο κοντούς από μένα, γι΄αυτό και τακούνια δεν πολυφόρεσα. Όσο για την ομορφιά, αυτή είναι ένα πολύ ωραίο δώρο. Όχι, δεν το κατάλαβα από μικρή γιατί δεν πολυασχολιόμασταν με αυτό στο σπίτι. Ούτε στο θέατρο το κατάλαβα. Το ένοιωσα στη ζωή, στον δρόμο. Με κοιτούσαν. Μετά την εφηβεία μου, όπως όλα τα κορίτσια, ήθελα κι εγώ να είμαι κάποια άλλη. Πρέπει να αποδεχτείς τον εαυτό σου για να νοιώσεις όμορφος. Άργησα λίγο, πριν τα τριάντα το ένοιωσα”.

“Ποτέ δεν ήμουν εγκλωβισμένη στην εικόνα μου”
Ήμουν δεύτερη επιλογή στο “Νησί”, πρώτη ήταν η Μαρία Ναυπλιώτου είχε πει σε συνέντευξή της. Στο “Είσαι το ταίρι μου” μπορεί να ήμουν και πέμπτη, γιατί έψαχναν να βρουν ένα μοντέλο. Δεν με απασχόλησε καθόλου. Χρειάζεται μια δουλειά με τον εαυτό σου όμως, κι αυτό είναι το πιο δύσκολο στη δουλειά μας”.

Το “Νησί” με καθόρισε είχε εξομολογηθεί η Κατερίνα Λέχου λέγοντας: “Ποτέ δεν ήμουν εγκλωβισμένη στην εικόνα μου αλλά η αλλαγή που έκανα για τον ρόλο ήταν ρηξικέλευθη. Δεν το περίμενε κανένας από μένα. Ήξερα όμως ότι θα κάνω αυτόν τον ρόλο, προτού μου προτείνουν οτιδήποτε. Είχα διαβάσει το βιβλίο και είχα πει στον εαυτό μου, “εγώ θα κάνω την Ελένη”, τέλος. Όταν επιθυμούμε κάτι τόσο πολύ σημαίνει ότι το έχουμε, ότι είναι να γίνει”.

“Είμαι κοκέτα. Προσέχω τον εαυτό μου…”
Η Κατερίνα Λέχου είχε εξομολογηθεί πως μπορεί να λένε ότι είναι καλοντυμένη αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την ουσία, είναι το περιτύλιγμα. Αναφορικά με το ότι εκπέμπει μια απόσταση και αυστηρότητα είχε πει: “Δεν το κάνω επίτηδες. Είμαι αυστηρή με τον εαυτό μου οπότε είμαι και με τους άλλους. Δεν θέλω και πολλά πολλά. Θέλω να μου μιλάνε ωραία, να μου απευθύνονται ευγενικά, να με σέβονται. Δεν θέλω οικειότητα από τον καθένα. Δεν το κάνω για προστασία, έτσι έχω μάθει από το σπίτι μου”.

Προσωπική ζωή
Η Κατερίνα Λέχου είναι παντρεμένη με τον Μάνο Στρατάκη.Ο γάμος είχε γίνει κάτω από άκρα μυστικότητα στην Πάτμο ενώ παρόντες ήταν μόνο οι κουμπάροι τους Γιάννης Μπέζος και Ναταλία Τσαλίκη.


Το νυφικό της το είχε σχεδιάσει η Σήλια Κριθαριώτη χωρίς η σχεδιάστρια να γνωρίζει ότι ήταν… νυφικό! Η Κατερίνα Λέχου είχε πει: “Το νυφικό μου ήταν το πιο ωραίο φόρεμα που έβαλα ποτέ. Ήταν της Σήλιας Κριθαριώτη, ένα απλό μακραμέ. Το είχα ζητήσει για να πάω σε ένα πάρτι. Αυτό είχα πει. Η αλήθεια είναι πως δεν έμοιαζε καθόλου με νυφικό. Ήταν ένα πολύ κομψό φόρεμα, που μπορούσε άνετα να φορεθεί και ως νυφικό”.

Η ίδια είχε πει για τη σχέση της και για την απόκτηση παιδιών: “Είμαστε μαζί δώδεκα χρόνια. Η πίστη μου στον Θεό με οδήγησε στον γάμο. Ήθελα να παντρευτώ για να έχω την ευλογία. Πιστεύω στο μυστήριο όχι στα χαρτιά. Ήθελα να πάρω μια ευλογία και μια δύναμη… Η ευθύνη του να είσαι γονιός επηρέασε σε απόλυτο, ίσως, βαθμό την επιλογή μου να μην κάνω παιδιά. Μου δημιούργησε μια τεράστια ευθύνη. Η μεγάλη μου αδελφή, με τα πέντε παιδιά, μου έλεγε ότι αν σκεφτείς πολύ σοβαρά το θέμα παιδί, δεν θα κάνεις ποτέ”.

“Του έκρυψα έναν χρόνο από την ηλικία μου. Μου έπεσαν τα μούτρα”
“Η ηλικία είναι ένα νούμερο που μπορεί να είναι και θετικό. Σημαίνει ότι έχεις περάσει, έχεις δει και έχεις μάθει πράγματα και μπορεί και να έχεις ωριμάσει είχε πει η Κατερίνα Λέχου το 2019. Η δύσκολη περίοδος της γυναίκας είναι τα 29 που περνάει στην επόμενη δεκαετία. Μετά αρχίζεις και γίνεσαι γυναίκα. Όταν ήμουν 28 με πείραζε πολύ που πλησίαζα τα 30. Τότε μου είχε πει κάποιος ότι δεν χρειάζεται να τα λέω όλα τα χρόνια μου καθώς φαινόμουν μικρή.

Πάω σε μία φωτογράφηση ενός γνωστού μου φωτογράφου και με ρώτησε την ηλικία μου. Του έκρυψα ένα χρόνο και εκείνος μου απάντησε ότι τον κοροϊδεύω. Μου έπεσαν τα μούτρα. Από τότε και μετά είπα ότι εγώ και το ψέμα δεν είμαστε φίλοι” είχε αναφέρει η γνωστή ηθοποιός

Το πρόβλημα υγείας που κλόνισε την Κατερίνα Λέχου
Πρόσφατα μίλησε και για το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπώρησε, και τα χειρουργεία που αναγκάστηκε να κάνει.

Μάλιστα, χαρακτήρισε την περίοδο αυτή ως την χειρότερη στη ζωή της: «Μού έτυχε ένα πολύ σοβαρό θέμα υγείας. Κάτι που με έκανε να χάσω τη γη κάτω από τα πόδια μου και να θέλω να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο. Τη στιγμή που πάσχεις, τα πράγματα είναι πολύ ζόρικα.

Ευτυχώς κατάφερα να αντεπεξέλθω και να βγω νικήτρια. Όλα ξεκίνησαν όταν ήμουν 12 χρονών. Σε εκείνη την ηλικία είχα ήδη πάρει πολύ ύψος, ήμουν δηλαδή 1,80! Γρήγορα έπαθα σκολίωση, δεν έγινε σωστή αγωγή και μέσα σε σύντομο διάστημα η επιδείνωση, οσφυϊκή και θωρακική ήταν ραγδαία. Σε φοβερή κατάσταση χειρουργήθηκα στην Αγγλία, με πολλούς κινδύνους να ελλοχεύουν, καθώς στην σπονδυλική στήλη υπάρχουν πολλά νεύρα.

Ένα λαθάκι να γίνει στην 12ωρη εγχείρηση και έχεις χαθεί… Θυμάμαι πως δεν καταλάβαινα και πολλά. Πονούσα και έκλαιγα στην αγκαλιά της μητέρας μου, ενώ αναρωτιόμουν συνέχεια ”γιατί μανούλα σ’ εμένα, γιατί;”. Εκείνη δεν ήξερε η καημένη τι να μου απαντήσει. Στο τέλος αγόρασε το βιβλίο ”Γιατί σ’ εμένα” και ξεκίνησε να μου το διαβάζει. Κάπου εκεί άρχισα να ηρεμώ. Η μαμά ου ερήμην της κατάφερε να μαλακώσει την ψυχή μου και τους πόνους μου. Στη συνέχεια για μία πενταετία φορούσα τον ‘κηδεμόνα’. Αρκετά χρόνια αργότερα, το 1998, χρειάστηκε να προχωρήσω σε δεύτερη εγχείρηση. Θυμάμαι τότε είχα πατήσει γκάζι για να τα βγάλω πέρα».

Η ηθοποιός εξήγησε γιατί κλονίστηκε η υγεία της για δεύτερη φορά: «Έπαθα ξανά τα ίδια. Για άλλη μια φορά, δηλαδή, αντιμετώπισα τη σκολίωση, καθώς ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας το έχουμε εφ’ όρου ζωής. Δεν βάζουμε ποτέ ”Χ” να το εξαφανίσουμε. Γι’ αυτό πρέπει να μεριμνούμε, ώστε να μην ξανακυλήσουμε. Ευτυχώς υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης. Δεν είναι ότι σου πέφτει ένα ντουβάρι στο κεφάλι και μένεις στον τόπο. Βλέπεις αυτό εκεί το κόκκινο στρωματάκι; Ακόμα κι αν πάω σε ερημονήσι θα το πάρω μαζί μου γιατί κάθε πρωί για 20 λεπτά πρέπει να κάνω ανελλιπώς γυμναστική…»!

Η Κατερίνα Λέχου περιέγραψε τις πρώτες της στιγμές, όταν βγήκε από το χειρουργείο: «Ένα σωρό ερωτηματικά έρχονταν στο μυαλό μου: ‘Τι έγινε εδώ, τι δεν κάνω καλά, τι πρέπει να καταλάβω από αυτό που μου συμβαίνει, τι πρέπει να αλλάξω στη ζωή μου;’. Τελικά άλλαξα αρκετά πράγματα, καταλαβαίνοντας στην πορεία πως ήμουν πολύ τυχερή που χάρη στην αρρώστια μου έμαθα πολλά για μένα». Όσο για… την άλλη όψη του νομίσματος, η ηθοποιός δήλωσε: «Ναι, να σου τύχουν όλα αυτά και να καταλήξεις να γίνεις τέρας, κατηγορώντας την κοινωνία, τον κόσμο, τον Θεό, το διπλανό σου για όλα όσα σου έχουν συμβεί. Τέρας δεν θα ήθελα να γίνω έτσι κι αλλιώς. Θέλω να πω, αν περάσεις από τέτοιες αρρώστιες δεν έχεις πολλές επιλογές. Είτε θα γίνεις καλύτερος και σοφότερος είτε θα καταλήξεις τέρας, τελείως αγρίμι».

Πηγή: true.gr