Η Κατερίνα Γκαγκάκη έχει γεννηθεί στη Μυτιλήνη και έζησε εκεί μέχρι την ηλικία των πέντε ετών. Στη συνέχεια πήγε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών! Σπούδασε ψυχολογία, Media Perception Management και Image Making και έχει κάνει μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Ψυχολογία και Οργανωσιακή Ψυχολογία στο London School of Economics.

Της: Έπη Τρίμη

Εργάστηκε σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες προσφέροντας σημαντική βοήθεια στην ανάπτυξη της επικοινωνίας και των δημόσιων σχέσεων. Σε ηλικία 28 ετών εργάστηκε στην Vodafone στο τμήμα δημοσίων σχέσεων ως διευθύντρια επικοινωνίας. Από το 2005, βρίσκεται στο χώρο των media και έχει αναλάβει τη θέση της Διευθύντριας Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ. Το 2008 ανέλαβε ρόλο κριτή σε talent shows και τηλεοπτικά προγράμματα όπως το Your Face Sounds Familiar και το X – Factor. Το 2016 παρουσίασε στο Mega Κύπρου το talent show «Like a Star» με κριτές τους Sunny Μπαλτζή, Λάμπη Λιβιεράτο και Πέτρο Πολυχρονίδη. Έχει αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις στη ΜΚΟ Αποστολή της Αρχιεπισκοπής, αξιοποιώντας την πολυετή πείρα της στον κλάδο των δημοσίων σχέσεων, αναδεικνύοντας και προωθώντας ταυτόχρονα το φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το 2017 την είδαμε στο talent show “Star Academy” στο Epsilon Tv, εκτελώντας χρέη διευθύντριας της σχολής. Διετέλεσε, τέλος, για μικρή περίοδο πρόεδρος της Τεχνόπολης.

Η παραίτηση από το δήμο Αθηναίων
Η Κατερίνα Γκαγκάκη οδηγήθηκε σε παραίτηση το 2019 μετά τον καταιγισμό σχολίων για την απαράδεκτη συμπεριφορά της ως μέλος του πάνελ της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα κατά την οποία διακωμώδησαν χυδαία τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε φοιτήτρια στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ. Η κυρία Γκαγκάκη γελούσε με τα δήθεν αστεία των υπολοίπων, ενώ δεν παρέλειψε να συμμετέχει και εκείνη στον διάλογο λέγοντας «μήπως έσταζε το ταβάνι;».

Η χυδαιότητα με την οποία χειρίστηκε το πάνελ του Γιώργου Λιάγκα συνολικά το εν λόγω ζήτημα έφτασε μέχρι το ΕΣΡ, ενώ με το θέμα, στο κομμάτι που αφορά τον Γιώργο Λιάγκα, ασχολήθηκε και η ΕΣΗΕΑ.
Από την πρώτη κιόλας στιγμή ξέσπασε σάλος στα social media τόσο για τη συμπεριφορά της παρέας συνολικά όσο και ειδικά του Γιώργου Λιάγκα και της Κατερίνας Γκαγκάκη, με πολλούς από την πρώτη στιγμή να ζητούν την απομάκρυνσή της από τη θέση της υπευθύνου Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων και της προέδρου της Τεχνόπολης.

Χθες νωρίς το απόγευμα και καθώς τα σχόλια για την απαράδεκτη συμπεριφορά της Κατερίνας Γκαγκάκη δεν σταματούσαν, η ίδια υπέβαλε την παραίτησή της, η οποία και έγινε δεκτή από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.


Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Αθηναίων
«Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις, για λόγους ευθιξίας, της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Γκαγκάκη, από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις» και της Δήμητρας -Ινέζ Αγγελή-Λυκούδη από τη θέση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για το Παιδί. Η νέα Δημοτική Αρχή της Αθήνας συνεχίζει απρόσκοπτα. Καμία σκιά, καμία πολιτική εκμετάλλευση του έργου και της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει στην πόλη μας».

Ο σχολιασμός στην εκπομπή του Λιάγκα που προκάλεσε την οργή
Η παρέα του Γιώργου Λιάγκα, , διακωμώδησε ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα, όπως αυτό της παρενόχλησης της φοιτήτριας στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ από συμφοιτητή της ο οποίος εκτόνωσε τις ορμές του στην πλάτη της. Άνδρες και γυναίκες του πάνελ περιορίστηκαν στο να γελούν, να διακωμωδούν και να ξεφτιλίζουν ένα θέμα το οποίο δεν χωρά αστεϊσμούς.

Ραγίζει καρδιές το μήνυμα για τη μητέρα της που έχει φύγει από τη ζωή
Τα περασμένα Χριστούγεννα ήταν οι πρώτες γιορτές που πέρασε η Κατερίνα Γκαγκάκη χωρίς τον πατέρα της ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο και η μητέρα της έχει φύγει από τη ζωή πριν πέντε χρόνια.

Η ανάμνηση της μητέρα της παραμένει όχι μόνο στις γιορτές που τα συναισθήματα είναι εντονότερα έτσι η ίδια είχε γράψει στις 21-12-20: «Θα είχες γενέθλια. Κι εγώ οφείλω πια να παραδεχτώ, τόσα χρόνια ανόητα προσπερνώ ότι μου λείπεις απ την αρχή. Κι ήρθε φέτος η χρονιά να τα σαρώσει όλα και να μην μπορώ να κρυφτώ πια. Μαμά μου, πρώτη φορά νομίζω δεν μπορώ να ακούσω να μου λες το παρακάτω. Τι να αποφασίσω.

Γιατί πρέπει να αποφασίσω μόνη μου»!

Η απώλεια του μπαμπά της
Η απώλεια του μπαμπά της είναι κάτι που ομολογουμένως της στοίχισε, ωστόσο εκείνη έχει μάθει να είναι μαχήτρια και να αισιοδοξεί. Βέβαια, ο θάνατος του πατέρα της την επηρέασε αναμφισβήτητα.Μέσα από μια ανάρτησή της στο instagram, κοινοποίησε το σημείωμα που της είχε αφήσει ο πατέρας της, όσο ακόμη πήγαινε στο σχολείο, ενώ μάλιστα της έδωσε και τις συμβουλές του.

«Ένα σημείωμα του μπαμπά που μου χε αφήσει φεύγοντας στη δουλειά του ένα πρωί πριν πάω σχολείο πριν 30 χρόνια. Το βρήκα ξεκαθαρίζοντας πράγματα», έγραψε και το εν λόγω σημείωμα, λοιπόν, έλεγε: «Κατερινάκι, Μη δίνεις σημασία σε μικροατυχίες. Προχώρα μπροστά με κουράγιο και αυτοπεποίθηση. Οι νίκες είναι μαζί σου. Σ αγαπώ. Γ. Γκαγκάκης.».

Μάλιστα, εκείνη αφού το κοινοποίησε αναρωτήθηκε: Τώρα;

Πηγή: true.gr