Οι έμποροι παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Μπορεί η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από το χθεσινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού, να μην ανακοίνωσε νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους σε ό,τι αφορά στο λιανεμπόριο και τα καταστήματά του, αλλά φαίνεται ότι θα το κάνουν οι ίδιοι οι καταστηματάρχες.

Οι έμποροι αποφάσισαν αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας για τα καταστήματα που βρίσκονται στα αστικά κέντρα. Συγκεκριμένα, φαίνεται πως αποφασίστηκε τα μαγαζιά να ανοίγουν στις 10:00 και να κλείνουν στις 21:00.

Ο λόγος που πάρθηκε αυτή η απόφαση είναι για να αποσυμφορηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να μη συμπίπτει το ωράριο των πολιτών που πηγαίνουν για δουλειά με εκείνο των καταναλωτών που μετακινούνται για ψώνια και έτσι δημιουργείται συνωστισμός.

Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης εκτιμούν ως πιο πιθανή ημερομηνία για να τεθεί σε ισχύ αυτό το νέο ωράριο αύριο Σάββατο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν εδώ και σχεδόν δυο εβδομάδες, οι ανεμβολίαστοι πολίτες μπορούν να μπαίνουν στα καταστήματα του λιανικού εμπορίου με rapid test ή PCR και την επίδειξη της ταυτότητάς τους.

Πηγή: instanews.gr

Πηγή: true.gr