Πιο αποφασιστικά μέτρα ζητά ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου

«Τα self test είναι μία κοροϊδία», αναφέρει ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Όπως είπε στην τηλεόραση του Open, το self test «αν θες το κάνεις αν δε θες δεν το κάνεις» και συνέχισε λέγοντας πως οι ειδικοί εδώ και μήνες ζητούσαν νέα μέτρα για την ανάσχεση του πανδημικού κύματος.

«Πιστεύω στον καθολικό εμβολιασμό. Από τον Αύγουστο φωνάζουμε να παρθούν μέτρα και μέτρα δεν λαμβάνονται. Πάνω στο τσουνάμι της Δέλτα έρχεται και άλλο ένα τσουνάμι που λέγεται Όμικρον. Τι σημαίνει τα μέτρα μετά τις 3; Δηλαδή μέχρι τις 3 Ιανουαρίου κάνουμε σύμβαση με τον κορωνοϊό. Προφανώς, έπρεπε να παρθούν μέτρα πολύ νωρίτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος.

«Είμαι θυμωμένος, χάνονται άδικα τόσες ψυχές. Γυρνάμε γύρω – γύρω δεν παίρνουμε μέτρα, τα αναβάλλουμε. Η υγεία και η ζωή είναι πάνω απ’ όλα».

«Αυτήν την στιγμή καταρρέουν τα νοσοκομεία κι εμείς συζητάμε για μέτρα μετά τις 3 Ιανουαρίου; Δεν χρησιμοποιούμε το όπλο που έχουμε στα χέρια μας, το εμβόλιο, γυρνάμε γύρω γύρω στο πρόβλημα. Η Πολιτεία δεν μπορεί να νίπτει τας χείρας της, πρέπει να πάρει πιο αποφασιστικά μέτρα και να μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της», ανέφερε.

Αναφορικά με τους υγειονομικούς σημείωσε: «Είναι αδιανόητο να έχω συναδέλφους στη ΜΕΘ ανεμβολίαστους, να υπονομεύουν όλη αυτήν την προσπάθεια. Πρέπει να γυρίσουν πίσω, να αναλογιστούν τις ευθύνες που έχουν στο κοινωνικό σύνολο, να εμβολιαστούν και να γυρίσουν πίσω».

Γιαννάκος: Η κυβέρνηση άφησε γυμνό το ΕΣΥ

Με τη σειρά του ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είπε: «Καλώ τους συναδέλφους μου να πάνε να εμβολιαστούν. Να μη δίνουν άλλοθι στην κυβέρνηση να καλύπτει τα λάθη της. Η κυβέρνηση άφησε το σύστημα γυμνό».

«Δεκάδες ασθενείς χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, καλούμε τους συναδέλφους να γυρίσουν», ανέφερε.

Πηγή: CNN.GR

Πηγή: true.gr