Κράτησε αυστηρή καραντίνα λόγω κορωνοϊού για ένα μήνα από τα τέλη Μαρτίου. Ο τελευταίος θάνατος στη χώρα καταγράφηκε στις 28 Μαΐου.

Έτσι κυβέρνηση και ειδικοί συμφώνησαν να ξεκινήσει η σεζόν του εθνικού σπορ της Νέας Ζηλανδίας και μάλιστα με κόσμο. Το πρώτο ματς ράγκμπι έγινε στα μέσα Ιουνίου και είχε περισσότερους από 20.000 φιλάθλους, ενώ την αμέσως επόμενη ημέρα, περισσότεροι από 40.000 βρέθηκαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση μεταξύ των Auckland Blues και Wellington Hurricanes για την Super Rugby Aotearoa.

Η Νέα Ζηλανδία φαίνεται να μην μπορεί να ζήσει χωρίς ράγκμπι. Κατέχει άλλωστε το ρεκόρ, μαζί με τη Νότια Αφρική, σε κατακτήσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι εικόνες από τα βίντεο που ανεβαίνουν στο ίντερνετ, μας δείχνουν ότι οι Νεοζηλανδοί συρρέουν στα γήπεδα για να παρακολουθήσουν το αγαπημένο τους σπορ.

Όταν πάρθηκε η απόφαση, η Νέα Ζηλανδία δεν είχε πλέον κανένα ενεργό κρούσμα κορωνοϊού στην χώρα, με τα συνολικά κρούσματα να φτάνουν τα 1.504 και οι νεκροί τους 22. Έχει περάσει κάτι περισσότερο από ένας μήνας με τα στάδια γεμάτα. Οι νεκροί δεν αυξήθηκαν, ενώ τα κρούσματα έχουν φτάσει μόλις τα 1.557, με τα περισσότερα κρούσματα σε μια μέρα να παρατηρούνται στις 28 Ιουνίου, όταν και η κυβέρνηση ανακοίνωσε 4 νέα. Τις υπόλοιπες ημέρες κυμαίνονται από 0 έως 3.

Η χώρα των 5 εκατομμυρίων κατοίκων έκανε καλή δουλειά στην αντιμετώπιση της πανδημίας και μπόρεσε να ανοίξει τα γήπεδα της γι’ αυτόν τον λόγο. Στον υπόλοιπο κόσμο, πολλές αθλητικές δραστηριότητες επανήλθαν, αλλά οι περισσότερες χωρίς κόσμο. Κάποιες πάλι που τόλμησαν να αφήσουν τον κόσμο να εισέλθει στα γήπεδα, εφαρμόζουν αυστηρούς κανόνες κοινωνικές αποστασιοποίησης, αφήνοντας μόνο ένα ποσοστό του γηπέδου ανοικτό στο κοινό. Στη Νέα Ζηλανδία από την άλλη, τα γήπεδα είναι γεμάτα εδώ κι έναν μήνα.

Πηγή: true.gr