Ο καιρός χαλάει σήμερα από τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και τα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί απεικονίζεται το μέτωπο στις 08:40 το πρωί της Πέμπτης, ενώ με κίτρινους αστερίσκους σημειώνονται οι περιοχές όπου εκδηλώνονται καταιγίδες.

Στην εικόνα περιέχεται ο πίνακας με τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

 

Ως «σκωτσέζικο ντους» χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα όσον αφορά τον καιρό ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. Όπως εξήγησε «η ημέρα θα είναι βροχερή εκτός από τα νότια της επικράτειας» εξηγώντας ότι απο τα βόρεια της Πελοπόννησου και προς τα πάνω «κατά διαστήματα ο καιρος θα είναι άστατος με βροχές αλλά και καταιγίδες».

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, για το υπόλοιπο τη ημέρας έντονα φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους σε τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, επηρεάζοντας ενδεχομένως πρόσκαιρα και την Αττική.

Πηγή: true.gr