ΚΑΙΡΟΣ – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: Αίθριος θα είναι ο καιρός τις επόμενες μέρες, και μέχρι το Σάββατο, ενώ το Σαββατοκύριακο φαίνεται πως ο καιρός θα μας δείξει τα δόντια του.

ΚΑΙΡΟΣ: Ο καιρός τις επόμενες μέρες θα είναι καλός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, ωστόσο ο γνωστός μετεωρολόγος της ΕΡΤ3 σημειώνει, ότι ο καιρός τα Χριστούγεννα θα είναι σχετικά καλός για την εποχή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά αναμένεται να «αγριέψει» την επομένη…
Συγκεκριμένα, από το Σάββατο, επόμενη μέρα των Χριστουγέννων, ψυχρότερες αέριες μάζες θα φτάσουν στη βόρεια Ελλάδα, ενώ βαρομετρικό χαμηλό θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες στα πεδινά. Χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και από τα ξημερώματα της Κυριακής το ίδιο θα γίνει και σε περιοχές της βορειοδυτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου, αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Oλοκληρώνοντας την επαλήθευση της μηνιαίας αναλογικής μου εκτίμησης, η οποία εκδόθηκε στις 30 Νοεμβρίου δηλαδή πριν περίπου από 23 ημέρες, θα ήθελα να σας πω και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ και πώς ναι συμφωνώ μαζί σας, ότι η επιτυχία της και μάλιστα ΑΝΑ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ φαίνεται ότι πάει να ξεπεράσει κάθε προσδοκία μου. Οπως βλέπετε ακόμα και στα τέλη του Δεκέμβρη παρόμοια φαίνεται να είναι η διάταξη στα βαρομετρικά συστήματα με αυτή της αναλογικής μου εκτίμησης!

Απόδειξη το εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό που πάει να καλύψει ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη στα τέλη Δεκέμβρη εκτοπίζοντας τις ψυχρές αεριες μάζες που θα πλησίαζαν τη βορεια Ελλάδα λίγο μετά τα Χριστούγεννα! Κάτι που έχει αποτυπωθεί και στην αναλογική εκτίμηση από τις 30 Νοεμβρίου! Θα μου πείτε τι σημαίνει τώρ αυτό, για μας αφού στο κείμενο μου είχα πει για πιθανότητα χειμωνιάτικων καταστάσεων στη Βόρεια Ελλάδα το τρίτο δεκαήμερο και κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να επαληθεύεται στην περιοχή μας”, σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου.

Φίλες και φίλοι ολοκληρώνοντας την επαλήθευση της μηνιαίας αναλογικής μου εκτίμησης, η οποία εκδόθηκε στις 30 Νοεμβρίου…

Δημοσιεύτηκε από Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou στις Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020

Δείτε την πρόγνωση καιρού από τον γνωστό μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου για την εξέλιξη του καιρού αλλά και την κακοκαιρία του ερχόμενου Σαββατοκύριακου.

«Ήπιος και σχετικά ζεστός καιρός αναμένεται να επικρατήσει ανήμερα των Χριστουγέννων, 25 Δεκεμβρίου 2020, όπως συνέβη τις περισσότερες χρονιές της δεκαετίας που τελειώνει. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται στα δυτικά καθώς και στη Θράκη, και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν μόνο αραιές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στον Χάρτη 1 παρουσιάζεται η απόκλιση της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1500 μέτρων πάνω από το έδαφος. Με πορτοκαλί αποχρώσεις φαίνονται οι περιοχές όπου η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη από την μέση τιμή των ετών 1979-2010», καταλήγει η εκτίμηση της εξειδικευμένης ομάδας του meteo.gr.

Πηγή: true.gr