Αναλυτικά η πρόγνωσή του
Σε προειδοποίηση προχώρησε για την Τσικνοπέμπτη (24/2) ο Σάκης Αρναούτογλου, ζητώντας προσοχή ειδικά ως προς τους ανέμους, που θα πνέουν σε αρκετές περιοχές.

Η πρόγνωση για τον καιρό της Τσικνοπέμπτης από τον Σάκη Αρναούτογλου
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών της Τετάρτης (23/2) χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα καθώς οι βροχές και οι καταιγίδες δείχνουν ότι θα έχουν και ένταση και διάρκεια, τη στιγμή που στα Επτάνησα επικρατούν σκληρές συνθήκες. Όσο βαδίζουμε προς την Πέμπτη θα υπάρξει μια αστάθεια στα νότια νοτιοανατολικά με μπόρες βροχές και καταιγίδες ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν περιμένουμε κάτι ιδιαίτερο από πλευράς φαινομένων. Οι πιο δυτικές και βορειοδυτικές περιοχές θα απολαμβάνουν κατά την διάρκεια της ημέρας τα μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Η Αττική θα έχει από το πρωί κατά διαστήματα αυξημένη συννεφιά η οποία στις βορειότερες περιοχές θα δίνει κάποιες βροχές κατά τόπους και κατά περιόδους. Προς το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα γίνει άστατος στα περισσότερα βόρεια κεντρικά και ανατολικά τμήματα με αποτέλεσμα να σημειωθούν κάποιες μπόρες βροχής. Από το βράδυ και αργότερα θα επικρατήσουν μόνο λίγες τοπικές συννεφιές οι οποίες θα λιγοστέψουν ακόμα περισσότερο όσο βαδίζουμε προς τα μεσάνυχτα. Οι άνεμοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί -όσο πιο ανατολικά τόσο περισσότερο- δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ στον νότιο Ευβοϊκό, και η θερμοκρασία στους 10 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει και θα συνεχίσει όπως και στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, με αρκετή ηλιοφάνεια. Η Χαλκιδική θα έχει κάποιες συννεφιές το πρωί στα ανατολικά νοτιοανατολικά, ενώ μετά το μεσημέρι στο ορεινό και στο ανατολικό της κομμάτι υπάρχει πιθανότητα για μπόρα, χιονόνερο ή χιόνι, πολύ μικρής όμως διάρκειας. Ο άνεμος θα είναι αρκετά δυνατός στα 5 με 6, κατά διαστήματα και τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 5 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: true.gr