Έντονα φαινόμενα το επόμενο 24ωρο – Ενισχύονται οι άνεμοι – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν – Αναλυτική πρόγνωση από τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου

Την Τρίτη (7/12), ο νομός Κιλκίς ίσως και ο νομός Χαλκιδικής, ο νομός Σερρών, ο νομός Δράμας, ο νομός Καβάλας και ο νομός Ξάνθης θα δεχτούν αρκετά μεγάλα ύψη βροχής και χρειάζεται μεγάλη προσοχή, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Τα βροχοσύννεφα αυτά θα κινηθούν ανατολικότερα και μάλιστα πιθανόν να δώσουν έντονα φαινόμενα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και σε περιοχές της νότιας Κρήτης.

Ειδικότερα, τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν οι περισσότερες μπόρες ή και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα κυρίως στα Επτάνησα ίσως και σε παράκτιες δυτικές ηπειρωτικές περιοχές. Πιο άστατος θα είναι ο καιρός από τα κεντροανατολικά τμήματα της Αττικής σε όλο το Αιγαίο και στις περισσότερες περιοχές της Κρήτης, κυρίως στα ορεινά, δυτικά και στα νότια τμήματα του νησιού. Παράλληλα, άστατος θα είναι ο καιρός και στη βορειοανατολική χώρα.

Από το μεσημέρι της Τρίτης, στα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με περισσότερες μπόρες και καταιγίδες. Παράλληλα, αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και κάποιες πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στην Ήπειρο, τη δυτική Θεσσαλία και τη βορειοδυτική Στερεά πάνω περίπου από τα 1.200 – 1.400 μέτρα.

Στην Αττική, η μέρα θα ξεκινήσει με βροχές και καταιγίδες στις πιο κεντροανατολικές περιοχές του νομού. Τα ανοίγματα του καιρού θα μεγαλώσουν μέχρι και αργά το μεσημέρι με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, μετά το μεσημέρι στα πιο δυτικά τμήματα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν ενώ στα κεντρικά και ανατολικά θα διατηρηθούν κάποιες βροχές με την θερμοκρασία να φτάνει τους 9 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένεται καλός καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ από το Σάββατο αναμένεται νέα επιδείνωση.

Πηγή : newsbomb.gr

Πηγή: true.gr