Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις επόμενες ώρες σήμερα Δευτέρα (22-11-2021) και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Το βαρομετρικό από την περιοχή της Ιταλίας θα επηρεάσει την Ελλάδα με διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες.
Σύμφωνα μάλιστα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από το μεσημέρι με μεγάλα ύψη βροχής.

«Μέχρι και αύριο Τρίτη το μεσημέρι το κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Θέλει μια προσοχή στα δυτικά. Εκεί περιμένουμε τα πιο έντονα φαινόμενα, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής. Από την άλλη η κακοκαιρία αυτή θα στρέψει τους ανέμους σε νοτιάδες και έτσι θα έχουμε μια μικρή αύξηση της θερμοκρασίας τουλάχιστον ως προς τις ελάχιστες τιμές».

Ο καιρός θα βελτιωθεί την Πέμπτη αλλά θα ξαναχαλάσει προς το τέλος της εβδομάδας: «Αναμένουμε διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας από τα δυτικά στα ανατολικά, ένας πλέον καθαρά φθινοπωρινός καιρός μιας και έχει αρχίσει και καταρρέει αυτό το ατμοσφαιρικό βουνό προς τα βόρεια Βαλκάνια. Ανοίγει πλέον ο δρόμος να κινηθούν αυτά τα κύματα κακοκαιρίας προς την περιοχή μας».

Πηγή: gazzetta.gr

Πηγή: true.gr