Έντονη κριτική άσκησε η Έλενα Ακρίτα μέσα από το Podcast της στο NEWS24/7 για τον διαγωνισμό ομορφιάς του GNTM.

Η συγγραφέας και σεναριογράφος μεταξύ άλλων δήλωσε για το GNTM: «Δεν τα βλέπω εγώ αυτά τα reality και δεν το λέω έτσι που το λένε όλοι “Α, εγώ βλέπω μόνο ντοκιμαντέρ”. Απλά δεν τυχαίνει, τα βρίσκω και λίγο βαρετά, κάθονται όλη μέρα σε ένα σπίτι και μετράνε τα πλακάκια του μπάνιου, κοιτάνε τα ταβάνια. Δεν τα βλέπω, αλλά δεν μπορώ να παραγνωρίσω το γεγονός ότι έχουν τεράστια απήχηση. Δεν ξέρω σε ποιον κόσμο, αλλά φαντάζομαι σε πάρα πολλούς ανθρώπους που είναι και μία χαρά άνθρωποι».

Έλενα Ακρίτα: Πώς σχολίασε το GNTM και τις γυναίκες που θέλουν να συμμετέχουν

H Έλενα Ακρίτα μεταξύ άλλων ανέφερε: «Θεωρώ πάρα πολύ επικίνδυνο το μήνυμα που υπάρχει κάτω από όλα αυτά τα γεγονότα τα οποία είναι αμιγώς κακοποιητικά. Δηλαδή: Εμφανίζεται μία γυναίκα 80 ετών για να λάβει μέρος σε αυτό το reality μόδας. Για όνομα του Θεού και της Παναγίας. Αν δεν μπορεί κάποιος να την προστατεύσει από το σπίτι της ή δεν μπορεί να προστατευτεί μόνη της, τότε ίσως χρήζει κάποιας βοηθείας. Μήπως χρειάζεται κάποιος να τη στηρίξει. Αν δεν υπάρχει κανένας τότε νομίζω ότι οφείλει νομίζω η παραγωγή του reality να προστατέψει αυτόν που θυματοποιείται μέσα από την εκπομπή αυτή».

Έλενα Ακρίτα

Το σχόλιο της Έλενας Ακρίτα για την 79χρονη

«Εγώ δεν λέω να έχουν ένα ψυχίατρο αυτές οι εκπομπές και να συζητάνε πριν να δούνε τι είναι ο καθένας. Όμως κι αυτός ο κανιβαλισμός, όπου ό,τι είναι περίεργο, ό,τι είναι αλλόκοτο, ό,τι είναι με τρία κεφάλια και δεν ξέρω τι, το βγάζουμε για να κάνουμε νούμερα, να το γελοιοποιήσουμε, να το χλευάσουμε, για να κάνουμε ρεζίλι έναν άνθρωπο γιατί η τηλεθέαση θα εκτοξευτεί πρέπει κάποτε να πάρει ένα τέλος. Δεν γίνεται στον βωμό της τηλεθέασης να συμβαίνουν όλα αυτά» τόνισε και πρόσθεσε:

«Βγάλαν τη γυναίκα αυτή με μαγιό για να την κοροϊδέψουν σε όλη την Ελλάδα, αδιαφορώντας προφανώς αν έχει οικογένεια, παιδιά εγγόνια και να την κάνουμε σούργελο. Καλά εκείνη δεν μπορεί να προστατευτεί, οκ! Πρέπει κάτι να κάνουμε να πούμε “όχι παιδιά. Βάζουμε κάποια όρια”. Το όριο πρέπει να μπει στο ότι δεν κακοποιούμε κοινωνικές ομάδες, είτε είναι η τρίτη ηλικία είτε κάποιος άλλος. Πολύ μεγάλη ντροπή».

Τέλος, η Έλενα Ακρίτα σε ανάρτησή της στο facebook ανέφερε: «Βγάλανε σε ριάλιτι μόδας μια γυναίκα 80 ετών με μαγιό για να την διαπομπεύσουν σε όλη την Ελλάδα. Αν ήταν η γιαγιά τους θα έκαναν το ίδιο; Πότε επιτέλους θα μπουν όρια σε αυτό το σκουπιδιαρό;».

Πηγή: true.gr