Τα νησιά του Ιονίου Πελάγους και της Πελοποννήσου άρχισε να χτυπά το απόγευμα της Πέμπτης (17.09) ο Μεσογειακός Κυκλώνας «Ιανός», με τις αρμόδιες Αρχές να έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποιεί έκτακτη ενημέρωση για τα φαινόμενα που πρόκειται να πλήξουν τη χώρα, εφιστώντας την προσοχή των πολιτών για τις επόμενες ημέρες.

Σε κατάσταση «ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας» έχουν κηρυχθεί οι περιφερειακές ενότητες Ηλείας, Αχαΐας, Αρκαδίας, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσηνίας, Κεφαλονιάς, Ιθάκης και Ζακύνθου λόγω της έλευσης της κακοκαιρίας Ιανός, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη. Μέχρι το βράδυ θα υπάρξει εικόνα για Αττική και Κόρινθο, δηλαδή για το δεύτερο κύμα της πορείας της κακοκαιρίας.

Σημειώνεται ότι «κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας» προβλέπεται από το νέο νόμο σε περίπτωση επαπειλούμενου σοβαρού κινδύνου.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, όλος ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα, είναι μια δύσκολη κατάσταση, πρόκειται για φαινόμενο με ιδιαίτερα στοιχεία.

Τελικά ο «Ιανός» ενισχύεται και αποκτά χαρακτηριστικά Μεσογειακού Κυκλώνα, σύμφωνα με το meteo.

Πηγή: true.gr