Μία 21χρονη φοιτήτρια δέχθηκε επίθεση με οξύ στην επιστροφή της στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη και έχασε την όρασή της, ενώ η ζωή της είναι ακόμα σε κίνδυνο.

Το αστυνομικό τμήμα του Νασάου, επιβεβαίωσε ότι στις 17 Μαρτίου, περίπου στις 8:15 μ.μ. μία 21χρονη δέχθηκε επίθεση έξω από την κατοικία της στην οδό Άρλινγκτον Άβενιου στο Έλμοντ. Πρόκειται για την Νάφια Φατιμά, σύμφωνα με την σελίδα στο GoFundMe που δημιουργήθηκε από την γειτόνισσα και φίλη της, Σάζια Αντζούμ, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την οικονομική της ενίσχυση.

Η Φατιμά περπατούσε στο δρόμο όταν την πλησίασε από πίσω ένας άγνωστος άνδρας που κρατούσε ένα λευκό ποτήρι με μια σκουρόχρωμη ουσία μέσα που το έριξε στο πρόσωπο της Φατιμά και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Το συμβάν καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας γειτονικού σπιτιού και στο βίντεο η Φατιμά φαίνεται να ξεφορτώνει το αυτοκίνητο με την μητέρα της και να την ακολουθεί στο σπίτι, προτού της επιτεθεί ο άγνωστος λίγα μόλις μέτρα μακριά από την είσοδο στην κατοικία της.

Η Αντζούμ ισχυρίστηκε ότι ο δράστης γνώριζε πόσο επικίνδυνο ήταν επειδή φορούσε γάντια κατά την στιγμή της επίθεσης και σημείωσε ότι η Φατιμά, η οποία είναι φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο Hofstra, παραλίγο να πεθάνει.

«Αν το οξύ είχε εισέλθει στους πνεύμονές της, θα είχε πεθάνει. Όταν η Ναφία φώναξε, το οξύ μπήκε στο στόμα της καίγοντας της γλώσσα και τον λαιμό της, εμποδίζοντάς την να αναπνεύσει» εξήγησε η Αντζούμ.

«Όταν η Ναφία μπήκε στο σπίτι και την είδαν οι γονείς της, προσπάθησαν αμέσως να την βοηθήσουν, αλλά το οξύ έκαψε και τα δικά τους χέρια. Εάν οι γονείς της δεν ήταν στο σπίτι για να καλέσουν αμέσως ασθενοφόρο, δεν θα τα κατάφερνε».

Η άτυχη κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για θεραπεία. Τα τραύματά της περιελάμβαναν «σοβαρό κάψιμο» στο πρόσωπο, τα μάτια, το στήθος και τα χέρια της, ενώ φορούσε φακούς επαφής και το οξύ έλιωσε τους φακούς στα μάτια της. Δεν ξέρουμε εάν θα καταφέρει να ξαναδεί ποτέ».

Η αστυνομία αναζητά τον δράστη και το λόγο της επίθεσης.

πηγη: gazzetta.gr

Πηγή: true.gr