Όχι μόνο οι αρχές της Τουρκίας δεν επέτρεψαν στον Γιώργο Βαρυθυμιάδη, πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, να μπει στη χώρα αλλά αποφάσισαν και την άμεση απέλασή του! Και όλα αυτά ενόψει 15Αύγουστου.

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας έφτασε το πρωί της Παρασκευής (13.08.2021) στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης αλλά δεν μπόρεσε να ταξιδέψει με προορισμό την Τραπεζούντα, όπου ήθελε να παραβρεθεί ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην αρχιερατική λειτουργία της ιστορικής Παναγίας Σουμελά, λόγω απαγόρευσης εισόδου στη Τουρκία, όπου οποία θεωρείται «persona non grata»!

Σύμφωνα με το GrTimes.gr, την είδηση για την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία του Γιώργου Βαρυθυμιάδη έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο επίτιμος πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και γνωστός καρδιολόγος του Διαβαλκανικού Ιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Παρχαρίδης.

Ο Γιώργος Παρχαρίδης έγραψε: «Μόλις τώρα πήρα τηλεφώνησα στον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος που κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους και δεν τον αφήνουν να προχωρήσει για την Τραπεζούντα που ήθελε να παραστεί και να εκπροσωπήσει την Ομοσπονδία στην αρχιερατική λειτουργία στην ιστορική μονή του πόντου. Πήρα αμέσως τηλέφωνο τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργείου Εξωτερικών και τον ενημέρωσα και απήτησα από αυτόν να μεσολαβήσει το υπουργείο ώστε να μην κρατηθεί ο πρόεδρος. Γνωστός ο πρόεδρος για το θάρρος και την παλληκαριά του αλλά γνωστοί και οι γείτονες Τούρκοι για τις άδικες και πολλές φορές βάρβαρες ενέργειες που κάνουν».

Πηγή : newsit.gr

Πηγή: true.gr