Δυο νέα παιδιά που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή γιατί βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Οι καρδιές στη Σάμο ράγισαν σήμερα για τον Άρη και την Κλαίρη, για τα δυο παιδιά που σκοτώθηκαν όταν έγινε ο σεισμός των 6,7 Ρίχτερ στο νησί.

Ο πόνος βουβός. Η Σάμος θρηνεί για τα παιδιά της. Πρώτα η Κλαίρη. Μετά ο Άρης. Τα δυο παιδιά που ο σεισμός βρήκε καθισμένα σε ένα σκαλοπατάκι και τους στέρησε τη ζωή. Και στέρησε το χαμόγελο και τη ζωντάνια τους απ’ όσους τους γνώρισαν και τους αγάπησαν.

Το μεσημέρι, σε κλίμα οδύνης έγινε η κηδεία της 15χρονης Κλαίρης στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους. Οι συμμαθητές της με ένα λουλούδι στο χέρι και ντυμένοι στα λευκά ήταν εκεί για να συμπαρασταθούν στην οικογένειά της.

Στις 15:00 στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου έγινε η κηδεία του 17χρονου Άρη. Σπαραγμός και θρήνος για το παιδί που ήθελε να γίνει δημοσιογράφος. Και στην κηδεία του Άρη, οι συμμαθητές του που θέλησαν να του πουν το τελευταίο αντίο, ήταν ντυμένοι στα λευκά.


Παρούσα στις κηδείες των δυο παιδιών η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μέλη της ΕΜΑΚ που βρήκαν την Κλαίρη και τον Άρη κάτω από τα χαλάσματα αλλά και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας.

«Ο Άρης και οι Κλαίρη ήταν αγκαλιασμένοι»
Ο πατέρας του Άρη, Αλέξης Κομνηνός, δημοσιογράφος που εργάζεται σε τοπικό μέσο, μίλησε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο για το τραγικό συμβάν. Όπως δήλωσε βρήκε τον γιό του Άρη με την Κλαίρη αγκαλιασμένους στα χαλάσματα.

«Ήμουν στο χώρο εργασίας μου, και από εκεί και πέρα άρχισε ένας τιτάνιος αγώνας για την αναζήτηση των παιδιών και για το ρεπορτάζ που έτρεχε ταυτόχρονα. Κάποια στιγμή δυστυχώς μετά από μία, μιάμιση ώρα δεν μπορώ τώρα να υπολογίσω ακριβώς, μάθαμε το τι πραγματικά έχει γίνει. Ήμουν σε αναζήτηση με τον άλλο πατέρα, δεν μπορούσαμε να βρούμε τα παιδιά μας, ήξερα ότι ο γιος μου έχει το κινητό μαζί. Καλούσα το γιο μου, δυστυχώς δεν απαντούσε.

Ο Άρης βέβαια είναι ένα παιδί το οποίο θα προσπαθούσε να βρει τρόπο έστω με ένα τηλέφωνο να επικοινωνήσει μαζί μου ή να ερχόταν να με βρει στους χώρους όπου κινούμουν εγώ. Από εκεί και πέρα όταν έκανα τρεις, τέσσερις προσπάθειες να βρω τον Άρη δεν μπόρεσα να τον βρω, κάποια στιγμή άρχισα να ανησυχώ, δηλώσαμε την εξαφάνιση και των δύο παιδιών, και του Άρη και της Κλαίρης στην Αστυνομία, ψάχναμε οι γονείς αλλά κάπου μέσα μου βαθιά εγώ πίστευα ότι κάτι κακό έχει συμβεί στα παιδιά. Μέσω αναζήτησης των κινητών τηλεφώνων, μάθαμε ότι η ακτινοβολία του κινητού του γιου μου ήταν στα 150 μέτρα από ένα συγκεκριμένο σημείο και σε αυτή την ακτίνα αρχίσαμε και ψάχναμε μαζί με τον άλλο πατέρα μέσα στα χαλάσματα.

Εκεί εγώ είχα την αίσθηση ότι βρισκόταν το παιδί, και κάποια στιγμή, ο Γιώργος, ο άλλος πατέρας ανακάλυψε τις δύο τσάντες των παιδιών μαζί, και βρήκα κι εγώ και το κινητό του γιου μου και αμέσως ειδοποιήσαμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία σε ενάμισι λεπτό ήρθε εκεί μαζί με τις δυνάμεις ΕΚΑΜ, οι οποίοι μέσα σε 15 λεπτά ανέσυραν τα δύο παιδιά. Ο γιος μου ήταν πάνω από την Κλαίρη, προσπαθούσε να την προστατεύσει και τους βρήκαν αγκαλιασμένους μέσα στα χαλάσματα», περιέγραψε.

Ο πατέρας του Άρη αναφέρθηκε και στο σημείο όπου βρέθηκαν τα παιδιά, από το οποίο, όπως είπε, περνάνε γύρω στα 400 παιδιά την ημέρα.

«Είναι ένα σημείο από το οποίο περνάνε πάρα πολλά παιδιά. Αυτό είπα και στον κύριο πρωθυπουργό ότι θα πρέπει να αναλάβουν. Έχω σηκώσει μια σημαία ώστε να μην υπάρχει κανένα εγκαταλελειμμένο κτίριο με ό,τι προβλήματα αυτό συνεπάγεται είτε από αέρα, είτε από σεισμό ή από φωτιά. Είναι πραγματικά προβληματικά σημεία. Το συγκεκριμένο σημείο, είναι ένας παράδρομος το οποίο χρησιμοποιούν πάρα πολλά παιδιά. Από τον συγκεκριμένο δρόμο και από τους διπλανούς δρόμους περνάνε γύρω στα 400 παιδιά την ημέρα. Αν δεν ήταν ο Άρης με την Κλαίρη μπορεί να ήταν 5 παιδιά, μπορεί να ήταν 10 παιδιά, μπορεί να μην υπήρχε και κανένας, αλλά όταν εμείς εξασφαλίζουμε την ασφάλεια, νομίζω ότι δεν θα έχουμε χαμένες ανθρώπινες ζωές», σημειώνει.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ
Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: true.gr