Μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα έγινε στις ΗΠΑ για τις περιπτώσεις των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών που όμως νοσούν και νοσηλεύονται κατά τη διάρκεια του τέταρτου κύματος του ιού. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας ανάλυσαν τρεις ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι Σταυρούλα Πάσχου (Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας), Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Προληπτικής Ιατρικής) και Θάνος Δημόπουλος (Καθηγητής Θεραπευτικής-Αιματολογίας-Ογκολογίας και Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν την έρευνα που έγινε σε 21 εκατομμύρια πλήρως εμβολιασμένων ανθρώπων και έδειξε ότι 1,89 εκατομμύρια από αυτούς νόσησε από τον covid-19.

Mεταξύ των νοσούντων 72.000 υποχρεώθηκαν σε νοσηλεία ενώ 20.000 από αυτούς πέθαναν. Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι και με υποκείμενα νοσήματα.

Όπως έδειξε η μεγάλη έρευνα υπάρχει διπλάσια πιθανότητα νοσηλείας σε εμβολιασμένους με σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, νεφρική νόσο ή εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα σε σχέση με άτομα χωρίς τα παραπάνω υποκείμενα νοσήματα.

Περίπου το 80% των θανάτων μετά από νόσηση από covid-19 εμβολιασμένων πολιτών, ήταν άτομα άνω των 65 ετών, δείχνοντας έτσι ότι η αποδυνάμωση λόγω γήρατος του ανοσοποιητικού συστήματος ήταν ο νούμερο ένα παράγοντας θνησιμότητας των πλήρων εμβολιασμένων.

πηγη: instanews.gr

Πηγή: true.gr