Η Honestie Hodges, που συνελήφθη έξω από το σπίτι της στο Μίσιγκαν όταν ήταν 11 σε ένα περιστατικό που πυροδότησε παγκόσμια κατακραυγή, πέθανε σε ηλικία 14 ετών.

Η γιαγιά της, Alisa Niemeyer, είπε μέσω ποστ στο ίντερνετ πως η 14χρονη πέθανε από Covid-19. «Με εξαιρετικά βαριά καρδιά πρέπει να πω σε όλους σας πως η όμορφη, γεμάτη ζωντάνια, έξυπνη και αξιαγάπητη εγγονή μου πήγε σπίτι της για να είναι με τον Ιησού», έγραψε η Niemeyer στο GoFundMe.

Η σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την οικογένεια της 14χρονης στο κόστος της θεραπείας και άλλα έξοδα, όπως ενοίκιο και φαγητό επειδή η μητέρα της έπρεπε να σταματήσει τη δουλειά για να βρίσκεται δίπλα στην κόρη της, όσο νοσηλευόταν.

«Θα μπορούσε να γίνει αντιπρόεδρος μια μέρα ή ίσως και πρόεδρος», είπε η γιαγιά της στον τηλεοπτικό σταθμό Wood TV. «Ο κόσμος ήταν ανοιχτός για εκείνη».

Όπως εξήγησε, η Honestie διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό στις 9 Νοεμβρίου, ανήμερα των γενεθλίων της, και την έστειλαν πίσω στο σπίτι της. Αργότερα εκείνη τη νύχτα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο παιδιατρικό νοσοκομείο του Grand Rapids με ασθενοφόρο μετά από έντονο στομαχόπονο.

Η γιαγιά της είπε πως η εγγονή της δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, αλλά η υγεία της επιδεινώθηκε ραγδαία στο νοσοκομείο και την διασωλήνωσαν.

«Με τίποτα δεν σκεφτήκαμε ποτέ ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Ξέρεις, λέγαμε, «θα γίνει καλύτερα, θα επιστρέψει στο σπίτι και θα της κάνουμε ένα πάρτι γενεθλίων», σημείωσε.

Η Honestie βρέθηκε για πρώτη φορά στο επίκεντρο της δημοσιότητας τον Δεκέμβριο του 2017. Η τότε 11χρονη μαζί με την μητέρα και μια άλλη συγγενή είχαν φύγει από το σπίτι για να πάνε στα μαγαζιά, όταν αστυνομικοί της ακινητοποίησαν με απειλή όπλου και τους πέρασαν χειροπέδες. Οι αστυνομικοί αναζητούσαν μια μεσήλικη λευκή γυναίκα ύποπτη για σχέση με ένα περιστατικό μαχαιρώματος.

Υλικό από τις κάμερες που έφεραν πάνω τους οι αστυνομικοί, δείχνει την Honestie να κλαίει φωνάζοντας «Όχι, σας παρακαλώ», ενώ την συλλαμβάνουν. Οι αστυνομικοί δεν υπέστησαν καμία κύρωση επειδή δεν παραβίασαν κάποιον σχετικό κανονισμό.

Τότε η Honestie είχε πει στο τοπικό σάιτ MLive.com: «Έχω μια ερώτηση προς την αστυνομία: «Αν αυτό συνέβαινε σε ένα λευκό παιδί, αν η μητέρα του ούρλιαζε, «Είναι 11 ετών», θα της είχατε περάσει χειροπέδες και θα την είχατε βάλει στο πίσω μέρος του περιπολικού;».

Σε απάντηση στο περιστατικό, το αστυνομικό τμήμα δημιούργησε την «Honestie Policy» για να διευκρινίσει τον τρόπο αντιμετώπισης των παιδιών σε σκηνές εγκληματικότητας, αν και η κοινότητα πίεσε να γίνουν περισσότερα.

Αν και σπανίως πεθαίνουν παιδιά από Covid-19, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών είπαν πως ισπανόφωνα και μαύρα παιδιά ήταν πιο πιθανό να νοσηλευτούν ή να εισαχθούν στη ΜΕΘ συγκριτικά με τα λευκά.

Με πληροφορίες από Guardian

Πηγή: true.gr