Τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες μιας εθελόντριας πυροσβέστριας, που μάχεται με τις φλόγες.

Ηπυρκαγιά που καίει την Αττική για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα έχει καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα γης και έχει αφήσει πίσω της απανθρακωμένα ζώα, κατεστραμμένα σπίτια κι αυτοκίνητα. Η πορεία της μαίνεται δυνατή και οι άνεμοι που αρχίζουν να φυσούν από σήμερα πιο έντονοι δυσχαιρένουν το έργο της πυροσβεστικής.

Πυροσβέστες, εθελοντές και απλοί πολίτες παλεύουν με τις φλόγες αψηφώντας τον κίνδυνο. Ο φωτογραφικός φακός αποτυπώνει την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν. Τα πρόσωπα αγωνιούν και τα χέρια τους δεν σταματούν να κινούνται για να πολεμήσουν το τέρας της φωτιάς.

Τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες της εθελόντριας πυροσβέστριας, Κατερίνας Ιωαννίδου, η οποία δεν γίνεται πρώτη φορά viral.

Οι φωτογραφίες της από εχθές:

Πίσω στο 2018 όταν η φωτιά στο Μάτι κατάπινε 100 ανθρώπινες ζωές και δεκάδες στρέμματα δάσους, ήταν εκεί και βοηθούσε. Το 2020 όταν πυρκαγιά ξέσπασε στην Ανάβυσσο, η φωτογραφία που τράβηξε το Reuters με την ίδια να ρίχνεται στη μάχη κατά της φωτιάς έγινε διεθνώς γνωστή.

Αρχές Σεπτεμβρίου του 2020, η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ανάβυσσο έκαψε πολλά στρέμματα γης. Η Κατερίνα Ιωαννίδου ήταν εκεί και ο Άρης Μεσσήνης κατάφερε να απαθανατίσει την προσπάθειά της έναντι στις φλόγες.

Και τότε, όπως και τώρα, πάλευε με τις φλόγες, με σθένος και δύναμη ψυχής, ενώ το πρόσωπό της έχει μαυρίσει από τους καπνούς.

Πηγή : marieclaire.gr

Πηγή: true.gr